Allí donde van las hormigas
9Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Diuen que totes les històries que parlen d’un vell o d’un nen o d’una cabra acaben amb un somriure…

Amb la típica estructura d’un conte de les Mil i Una Nits, “Allí donde van las hormigas” ens presenta a Said, qui està obsessionat amb les formigues que li sembla que són els únics éssers vius de la seva ciutat que tenen un objectiu a la vida: Immutables i inassequibles al desànim segueixen el seu camí envoltant tots els obstacles que van entorpint-lo.

Said no s’atreveix a seguir el seu camí i es limita a observar amb enveja a les determinades formigues fins que la seva família l’envia a cuidar el ramat de cabres familiar mentre el seu avi peregrina a la Meca, perseguint a les seves pròpies formigues que porten granets de sorra a la Kaaba.

Allí donde van las hormigas

Com tot bon conte d’influència musulmana, no ens trobem amb un final conclusiu ni amb una única història, tots els personatges passen per l’argument de la història seguint a les seves pròpies formigues que no són més que els seus propis somnis i evolució en la vida: mai hi ha un final del viatge sinó un començament del següent.

Aquest joc infantil de preguntes i respostes està realitzat per dos dibuixants-guionistes, Frank Le Gall i Michel Plessix, corrent el guió a càrrec de Le Gall, que sembla ha abandonat la seva faceta de dibuixant de l’escola de Tintín i Spirou després de l’èxit de les seves sèries de detectius i de gatets per una carrera com a guionista deixant els llapis a un inspirat Plessix.

Michel Plessix, creador de dues de les grans sagues de l’escola francesa més enllà d’Uderzo o Franquin, “El viento en los sauces” i “El viento en la arena” fa un dibuix impecable, expressiu, representant des de secs deserts a frondosos vergers amb un detall espectacularment dolç.

Allí donde van las hormigas

El dibuix a llapis en la versió espanyola és molt elaborat i detallista, de contorns molt delicats com correspon al ritme del còmic. Les escenes nocturnes són una porta als somnis i en qualsevol moment estem esperant veure aparèixer un djinn del desert o a un geni de la làmpara que compleixi els nostres desitjos o malsons.

A “Allí donde van las hormigas“, ens trobem en resum amb un bell conte que totes aquelles persones que porten un nen dins preguntant-se “què ha passat?” gaudiran i es preguntaran de nou per què van deixar de seguir a les formigues, escoltar a les persones i a les cabres, tafanejar per la vida i sorprendre’s d’uns somnis incoherents, però fascinants.Títol: Allí donde van las hormigas
Editorial: Planeta Cómic
Autors: Frank Le Gall, Michel Plessix
Pàgines: 72


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X