Girl
7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Lara, de 15 anys, somia amb convertir-se en ballarina. Amb el suport del seu pare, es llança de ple a aquesta recerca interminable. Però el seu cos no es doblega tan fàcilment a la disciplina que li imposa, perquè en realitat quan va néixer era un nen.

El primer llargmetratge de Lukas Dhont arriba carregat de premis: la Caméra d’Or i el Premi del Jurat Un Certain Regard a la Millor Interpretació per a Victor Polster, Premi del públic a la Millor Pel·lícula Europea a Donostia, nominada als LUX Film Prize del Parlament Europeu i preseleccionada per a representar a Bèlgica en els Oscar.

Dhont tracta amb sensibilitat un tema dur per qui ho pateix. No és només la radiografia a una època ja bastant complicada per la majoria de joves, és capbussar-se en una adolescència trans a les portes del canvi de sexe definitiu. A la dificultat de trobar-se ella mateixa en aquesta època de la vida, a Lara se li suma el fet de sentir-se dona, però encara no tenir-hi el cos. Per sort el seu pare i la resta de la família, li donen tot el suport necessari sense cap mena recança.

Girl Victor Polster

Esplèndidament interpretada per Victor Polster, l’espectador de seguida pot sentir la deriva en la que es troba la protagonista. I en aquest cas no és la societat la que la refusa, és ella mateixa amb les seves presses però al mateix temps amb els seus dubtes, la culpable de la deriva del seu personatge, que la condueix a un discutit, excessiu i brusc final. El film sap conjugar imatges delicades amb d’altres agitades i esgotadores. I les dues formen part de la vida que ens vol mostrar. La fragilitat de Lara que vol i dol, que ho vol tot sense renunciar a res i el més ràpid possible.

Dhont sempre ha dit que no volia tractar el tema de manera genèrica, sinó un cas concret, el de Lara, sense convertir-la en portaveu de cap col·lectiu. I està clar que no podria ser-ho, és un cas en que no és pas el seu entorn el que li posa pals a les rodes, sinó ella mateixa. Llàstima que tota la delicadesa i amor que transmet cap el personatge protagonista s’esquinça amb un final brut i no calia.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X