Veus de Txernòbil
9Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

La jove companyia Potcuia ens sorprèn de principi a fi amb una obra interdisciplinar que inunda de continguts el nostre imaginari col·lectiu: “Veus de Txernòbil” ocupa l’Escenari Joan Brossa fins al dia 30 de setembre.

És una versió de l’obra “La plegaria de Txernobil” de Svetlana Aleksiévitx, la qual va ser guardonada premi Nobel el 2015. Es genera el paisatge d’un món simple i al mateix temps transcendental. Les mirades cap a la vida canviaran enmig d’un desastre humanitari radioactiu.

“Veus de Txernobil” es compon de nombrosos canvis d’escena i narrativa, amb poca relació global aparent. Aquest fet pot ser reprotxable a nivell de fragmentació, ja que de vegades es demostra una petita mancança a l’hora d’unificar un estil únic en el muntatge. No obstant això, no ha de preocupar la diversitat de continguts ja que totes les parts tenen un bon tempo d’actuació i un gran respecte pel que ha passat immediatament abans.

VEUS DE TXERNÒBIL

En l’obra es juga bé cada conte; ja sigui manipulant objectes, titelles, diapositives o el cos. Posseeix una fina relació amb la comunicació de continguts directament i indirectament. Des del primer cop de vista es rep alguna cosa que és destacable en el teatre d’avui en dia, la completa sintonia entre els intèrprets. Ningú va a destacar massa sobre els altres tot i que puguin tenir parts més vistoses o més grans davant el públic. El treball és coral i el resultat és orquestrat i delicat; entre tots forgen una personalitat variable però autèntica.

Així surt al carrer un muntatge laboriós que sorgeix d’un projecte d’escola a l’Institut del Teatre, però que porta ja un recorregut de 4 mesos en el que sembla un exercici de renovació. Hi ha ganes de gaudir de la joventut d’esperit d’actors i actrius que transmeten fervor per la seva feina, i sobretot, saber fer en escena.Teatre: La Seca Espai Brossa
Dates: Fins al 30 de Septembre
Cia: Potcuia
Direcció: Joan Cusó
Vestuari: César Olivar
Intèrprets: Adrià Girona, Andrea Pellejero, Momo Fabré, Reetta Moilanen, Rut Girona
Disseny d´il·luminació: Memé Boya
Escenografia: Eli Siles i Mariona Signes
Construcció titelles: Alfred Casas
Durada: 60 min


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies