Fun Home - Teatre Condal
9Valoració
Puntuació dels lectors: (1 Vot)
10.0

El Teatre Condal dóna la benvinguda a la temporada acollint el projecte Onyric, que pretén ser la casa del teatre musical a Barcelona, i que obre la llauna amb Fun Home, el musical basat en la novel·la gràfica autobiogràfica de Alison Bechdel que va ser tot un èxit a Broadway al 2013.

Fun Home és la història de la protagonista, la mateixa autora de la novel·la, Alison Bechdel i de la seva peculiar família, especialment, de la figura del seu pare. Alison Bechdel parla del seu pare, professor de literatura i gestor d’una empresa funerària familiar (d’aquí Fun Home, abreviació de Funeral Home, funerària en anglès, jugant alhora amb el doble sentit, donat que Fun també vol dir divertit), de la seva sexualitat, dels secrets ocults de la seva família, del suïcidi del seu pare i, sobretot, intenta fer les paus portant a la llum un passat que pretén entendre, exorcitzar en certa manera i que l’ajudi a explicar-se a ella mateixa. El subtítol original de la novel·la gràfica era “una família tragicòmica“, i justament això, entre moltes altres coses, serà el que veurem en acció a l’escenari de l’Onyric.

Fun Home Teatre Condal

El musical, dirigit per Daniel Anglès, amb música original de Jeanine Tesori i llibret i lletres de Lisa Kron (adaptades al català pel mateix Anglès juntament amb Marc Gómez) ens presenta l’Alison en 3 etapes de la seva vida. A l’època actual l’Alison és interpretada per la magnífica i sempre efectiva Mariona Castillo, a l’adolescència per l’esplèndida Clara Solé, i de petita, en aquesta ocasió, per la Noa Flores (els papers dels nens es turnen entre 3 actors/actrius). Quina meravella veure nens (Aleix Colomer i Jan Gavilan, com els germans de l’Alison) que actuen i canten tant bé i que es nota que s’ho passen d’allò més bé a l’escenari, és una veritable alegria. En general, tots els actors estan magnífics, des d’un irreconeixible Daniel Anglès com a Bruce Bechdel, el pare de l’Alison, com la magnífica veu d’en Marc Andurell com a Roy, la juguesca exquisida de la Júlia Jové com a Joan, que descobreix el lesbianisme de l’Alison, fins a la increïble Pilar Capellades com a Helen Bechdel, la mare, que protagonitza una de les cançons més emotives de l’obra amb una veu i una potència esfereïdora. Tot l’equip és una veritable joia de família que fan de Fun Home un espectable esplèndid.

Fun Home Teatre Condal

Però no només ells. L’escenografia és aclaparadora i reflexa a la perfecció el món recargolat, estrafolari i excèntric d’en Bruce Bechdel, així com les seves obsessions, amb un dinamisme i uns efectes senzills però terriblement efectius (el camió, per exemple, fantàstic; la simbologia de l’aparició i desaparició de mobles i estances…). La música, perfecta. L’adaptació de les lletres, més que notable. Tot plegat fa justícia a una obra moderna amb un argument atrevit que, no obstant, jo recomanaria a tots els públics, malgrat parlar de sexualitat i suïcidi, entre altres temes, perquè ho fa des d’una perspectiva moderna, reflexiva i lliure de prejudicis, i bona falta ens fa a tots això.

En definitiva, Fun Home és un espectable excel·lent en tots els sentits: cuidat, divertit, amb molt bona música i una adaptació genial de les lletres, entranyable, emocionant, dinàmic i, segurament, inoblidable. No li falta de res. Es noten els detalls i el carinyo en tot moment. Jo crec que la veritable Alison Bechdel segur que n’està molt orgullosa.Teatre: Teatre Condal
Dates: Fins el 4 de Novembre
Direcció: Daniel Anglès
Repartiment: Mariona Castillo, Daniel Anglès, Pilar Capellades, Clara Solé, Júlia Jové, Marc Andurell
Comprar Entrades


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies