El Capitán
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Robert Schwentke retorna a Alemanya per dur-nos aquesta pel·lícula, basada en fets reals, crua i de gran brutalitat. L’actor Max Hubacher posa el seu rostre juvenil al servei d’aquest viatge al costat més salvatge de la guerra rodat en blanc i negre.

El final de la Segona Guerra Mundial està a la vista, l’ordre social a Alemanya està en ruïnes. Amb la moral costa avall, la tropa es desintegra. Les desercions augmenten tan dramàticament que als soldats dispersos se’ls dispara automàticament. L’anarquia i els assassinats arbitraris regnen.

Desesperat, famolenc, mort de fred, fugit de la seva gran grup i perseguit pels caçadors de desertors, el soldat Willi Herold troba casualment un uniforme de capità i decideix canviar la seva identitat. A partir de llavors actua com un alt rang en una missió secreta encomanada pel mateix Führer. La suplantació el conduirà als plaers i els inferns de la seva nova personalitat i li permetrà formar un grup de soldats perduts que actuaran a les seves ordres sembrant l’horror entre la població innocent, actuant amb impunitat en un viatge cap a la degradació moral, el messianisme nazi, la perversió i la barbàrie.

El capitán

“El capitán” suposa la tornada a Alemanya del guionista i director Robert Schwentke. El realitzador, autor dels guions del thriller “RED” i “Insurgente”, de la sèrie “Divergente”, ha tornat de Hollywood per afrontar aquesta pel·lícula basada en fets reals i documentats, rodada en blanc i negre i que mostra no només la brutalitat de la guerra sinó com el poder, encara que sigui el d’un uniforme enemic manllevat, corromp i degrada l’ànima humana i la fa capaç de la violència més esfereïdora.

El film es desenvolupa, en gran part, en un campament de treball on estan reclosos desertors i lladres, és incòmode de veure, cruel (lamentablement) com la vida mateixa, al mateix temps que enèrgica, impactant i atraient amb alguns moments excessius i grotescs. Max Hubacher amb el seu rostre juvenil crea aquest capità impostat que, inicialment, entens que ho fa com a supervivència però que quan s’embafa d’ambició, poder i crueltat, repel·leix a tots nivells.

La pel·lícula “El Capità” va guanyar el Premi del Públic al Festival de cinema alemany de Madrid i va obtenir el premi a la Millor Fotografia després del seu pas per la secció oficial del Festival de cinema de Sant Sebastià. Una proposta que malgrat la brutalitat i la incomoditat que ha de provocar a l’espectador, s’ha de veure sense excusa.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies