El dimecres 19 de setembre, a les 22:35, torna la música i el millor entreteniment a La 1. Després de l’èxit de l’anterior edició, ‘ Operación Triunfo’, producció de RTVE en col·laboració amb Gestmusic Endemol, obre les seves portes per rebre a 16 nous concursants. Roberto Leal es posa de nou al capdavant del programa, que arriba amb una edició renovada. Qui serà el successor d’Amaia? El guanyador rebrà un premi en metàl·lic de 100.000 euros.

El renovat plató d’ ‘OT’, al Parc Audiovisual de Catalunya, ha acollit la presentació del programa que, per al director de Continguts, Canals i Producció de Programes de TVE, mostrarà “la il·lusió i el gran respecte que sentim per la proposta musical dels seleccionats “. Toni Sevilla ha recordat les excel·lents xifres de l’anterior edició i avança que el 2018 també “transmetrem per diferents dispositius, a més de la transmissió lineal de la gala, perquè el públic i els seus comentaris formen part de l’univers ‘OT’. Tenim una gran audiència social i construïm continguts per a les xarxes “, ha subratllat.

Així mateix, Sevilla ha confirmat que el representant d’Eurovisió sortirà de ‘Operación Triunfo’, serà un dels 16 concursants que entrin a l’acadèmia.
Per part de Gestmusic, Tinet Rubira ha assegurat que compten amb un càsting “espectacular”. “Hem aconseguit gent genuïna, nova, fresca i disposada a sorprendre. També ha avançat que tots els concursants de l’edició anterior van ser a la primera gala. “Vénen com a artistes convidats a tancar una etapa i donar el relleu als seus successors”.
Una de les grans novetats d’aquest any és Ana Torroja, que s’incorpora al jurat. “Aquesta és una aventura emocionant; estic il·lusionada i nerviosa, i amb moltes ganes que arribi el dimecres “. I la nova professora d’interpretació, Itziar Castro, ve “a ensenyar-los que treballant molt s’arriba lluny. Vaig a intentar donar-los les eines per desenvolupar el seu talent. I seré com sóc, com una mare, que primer et pega la bronca i després et dona un abraçada “.

OT2018 Roberto Leal

Ana Torroja, gran novetat en el jurat
La cantant Ana Torroja és la gran novetat d’aquesta edició. Completa el trio del jurat amb Joe Pérez-Orive i Manuel Martos. Tres professionals vinculats a la indústria de la música i l’espectacle als que setmanalment es sumarà un nom convidat. Després de veure totes les actuacions, el jurat decidirà quina concursants creuen la passarel·la. El jurat deixarà en espera a quatre concursants. El claustre de professors salvarà a un; els companys salvaran a un altre; i els dos restants seran els nominats, que tindran una setmana per seguir formant-se i convèncer els espectadors.

Es renova el claustre de professors
Noemí Galera, responsable de l’equip de càsting, serà de nou la directora de l’Acadèmia. Al seu costat, Manu Guix, director musical.

La actriz, cantante y presentadora Itziar Castro será este curso la nueva profesora de interpretación. El cantante, compositor, productor y Dj Miqui Puig, que comenzó su carrera en los 90 como líder de Los Sencillos y asesor en la actualidad de grupos emergentes en sus primeros discos de estudio, enseñará a los alumnos Cultura Musical, tomando el relevo de Guille Milkyway. Rubén Salvador será el profesor de bailes de salón, nueva asignatura de este curso. En la asignatura de ‘Forma física y vida sana’ se incorpora un segundo asesor, Gotzon Mantuliz. diplomado en Enfermería, instagrammer de profesión, aventurero y apasionado del deporte y los viajes. Junto a Magali Dalix, que repite en esta especialidad, serán los encargados de preparar físicamente a los concursantes para poder rendir al máximo en el concurso.

A la resta de disciplines es mantenen Xuan Lan (ioga), Vicky Gómez (coreògrafa); Mamen Márquez (directora vocal al costat dels  coaches  vocals Joan Carles Capdevila i Laura Andrés); Cristina Burgos i Sheila Ortega (ball urbà); i Andrea Vilallonga (protocol).

‘El xat d’OT’, amb Noemí Galera i Ricky
Cada gala setmanal anirà seguida del Xat, la cirereta del pastís a una setmana d’esforç i una gala d’emocions. Un espai fet per i per a que l’audiència connecti amb els seus concursants preferits a través de les xarxes socials i del WhatsApp del programa. Quan s’apaguin els llums del plató, Noemí Galera deixarà de ser la directora de l’Acadèmia responsable i sensata i es convertirà en la mestra de cerimònies de l’espai més gamberro i divertit.
Ricky Merino, exconcursant d’Operación Triunfo 2017 es convertirà en la seva mà dreta i fidel company. Ningú millor que ell, que va viure la vida a l’acadèmia, per entendre i aconsellar als nous concursants. A més, tindrà un paper molt important en una de les noves seccions del Xat: La caixa (molt) fort. Carolina Iglesias  (Percebes i grelos),  youtuber  d’èxit i guionista, repeteix col·laboració. La seva comesa serà prendre el pols a les xarxes i filtrar el millor.

16.000 aspirants i només 16 afortunats
Després de recórrer  Barcelona, Alacant, València, Mallorca, Donostia, Vigo, Tenerife, Màlaga, Sevilla i Madrid,  al juliol es van tancar a Madrid els càstings, als quals es van presentar més de 16.000 persones. Un total de 85 aspirants van passar al  càsting final , dels quals 48 van passar un primer tall i finalment han estat seleccionats 18 per participar a la Gala 0.  Només 16 aconseguiran entrar a l’Acadèmia .

‘OT’, referència digital
Després de l’èxit aclaparador del canal 24 hores a Youtube (youtube.com/operaciontriunfo), l’aposta digital i transmèdia d’Operación Triunfo seguirà sent un dels pilars del programa, que es va convertir en el centre de la conversa en xarxes socials durant la seva emissió.
El compte oficial de Twitter (twitter.com/OT_Oficial) seguirà l’actualitat del 24 hores minut a minut, interactuant amb els usuaris. En Instagram (instagram.com/operaciontriunfo) es podrà seguir l’actualitat de l’acadèmia, amb contingut exclusiu dels comptes oficials dels concursants. La  aplicació per a mòbils i tauletes seguirà sent fonamental per a la interacció amb el programa. Una nova versió millorada i actualitzada  ja està disponible  a Google Play i App Store. Des d’ella es podrà accedir als continguts del programa, votar el favorit de la setmana i salvar un nominat.

OT 2018

Nou plató amb el doble d’aforament
‘Operación Triunfo 2018 estrena plató. Amb 1200 m2, el nou espai de les gales setmanals, comptarà amb la icònica passarel·la del format. L’aforament també es veu incrementat, gairebé duplicant la capacitat anterior: 950 persones  podran assistir a les gales en directe.
La realització, a càrrec de l’equip de TVE, comptarà amb 9 càmeres HD, 1 càmera en grua de 12 metres, 2 càmeres sense fils (1 steadycam) i 5 càmeres en pedestal. En aquesta edició, es comptarà amb 1 càmera suspesa, tipus Spidercam , capaç de donar angles de visió difícils d’aconseguir mitjançant altres sistemes, atorgant més espectacularitat. A més, el plató comptarà amb 300 m2 de pantalles de led  d’alta resolució, una pantalla mòbil de 80 m2  d’última generació, controlada mitjançant un sistema avançat de 12 motors especials d’alta precisió. També disposa de 8 projectors amb tecnologia làser d’última generació i alta potència (30.000 lúmens).
El muntatge de so és similar al de la passada edició, amb 4 taules de so d’última tecnologia principals i 6 auxiliars. La il·luminació s’adapta a la nova escenografia amb més de 400 aparells d’il·luminació. Per als canons de seguiment es fa servir el sistema Robospot, que es controla des de qualsevol punt del plató mitjançant una càmera acoblada al focus mòbil. Per oferir la major espectacularitat, compta amb 220 focus robotitzats d’última generació.

Novetats a l’Acadèmia
Situada en un edifici de tres plantes, la superior hi ha l’Acadèmia de 1.200 m2 mentre que a les plantes inferiors de 1.000 m2 es troben els departaments de producció i tècnic. Per a aquesta edició, s’han dut a terme millores en la seva funcionalitat i habitabilitat a la zona de càtering, cuina, dutxes, vestidor i zones de treball (sala del piano, boxes i terra de la sala d’assaig). L’equip humà darrere del funcionament de l’Acadèmia és de 150 persones en diferents torns. Tot el que passi al seu interior es podrà seguir mitjançant més de 50 càmeres, gran part robotitzades.

Èxit d’audiència
El format va rejovenir fa un any amb l’èxit excepcional d’ ‘OT 2017’. Gairebé la meitat de la població va veure en algun moment la passada edició, que va aconseguir una mitjana de  2.549.000 espectadors i 19,7% de quota . El target juvenil va créixer fins al 29,4%. La gala final, amb la victòria d’Amaia, va batre tots els rècords amb gairebé 4 milions d’espectadors i 30,8% de quota.
A més, aquest fenomen va traspassar la pantalla de televisió, esdevenint una  revolució en les xarxes socials . De les deu emissions de televisió amb més audiència social d’aquest any, 7 són gales d’OT i una més, el concert d’OT d’aquest passat dilluns.

El  talent  va copar gran part de la conversa de Twitter sobre TV: al gener, en el 73% de tuits sobre aquesta temàtica (12,5 milions) van ser d’OT. A Youtube es van emetre 1.760 hores de contingut original en directe, durant 110 dies consecutius. En la seva major punt d’audiència, va congregar 121.000 persones. En la seva recta final, el programa va generar més de 100 milions de vídeos vistos mensuals a Youtube. L’app mòbil va tenir més de 800.000 descàrregues i va generar més de 3 milions de vots setmanals. I les cançons de les gales es van convertir en número 1 a iTunes, generant milions d’escoltes a Spotify.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies