La 51a edició del Festival, que se celebrarà del 4 al 14 d’octubre, ha avançat una part important dels títols que integraran la Secció Oficial.  Una de les estrelles més carismàtiques del cinema contemporani serà a Sitges 2018. Nicolas Cage aterrarà al Festival per rebre un Gran Premi Honorífic i presentar Mandy, el thriller de Panos Cosmatos que protagonitza. Sitges també rebrà Ed Harris, actor de llarga trajectòria en el cinema de gènere, per lliurar-li un Gran Premi Honorífic. 

John Carpenter visitarà Sitges 2018. El mestre del fantàstic arribarà al certamen per oferir un concert amb les bandes sonores de les seves pel·lícules –creades per ell mateix– entre les que destaca La noche de Halloween, el clàssic de terror que celebrarà el seu 40è aniversari al Festival. Serà l’únic show de Carpenter a tot l’Estat espanyol dins el seu tour europeu.

Nicolas Cage, Ed Harris i John Carpenter se sumen a les grans presències confirmades a Sitges 2018: el director Peter Weir, les actrius Pam Grier, Traci Lords, Helga Liné i l’actor Ron Perlman, tots ells premiats en aquesta edició del Festival.

Nicolas Cage, un dels rostres més populars de la gran pantalla, rebrà un Gran Premi Honorífic a Sitges 2018. L’actor californià, que va iniciar la seva carrera a principis dels 80, ha protagonitzat èxits de tots els gèneres, amb una notable predilecció per l’acció i el thriller. Besos de vampiro (Robert Bierman, 1989), Corazón salvaje (David Lynch, 1990),Leaving Las Vegas (Mike Figgis, 1995), La roca (Michael Bay, 1996), Con Air (Simon West, 1997), Cara a cara (John Woo, 1997), Wicker Man (Neil LaBute, 2006), Kick-Ass (Matthew Vaughn, 2010) o les més recents Dog Eat Dog (Paul Schrader, 2016), Mom and Dad (Brian Taylor, 2017) Mandy (Panos Cosmatos, 2018), presentades a Sitges, són només alguns dels títols que han marcat la seva trajectòria.

L’actor, productor i director nord-americà Ed Harris rebrà el màxim reconeixement del Festival, el Gran Premi Honorífic, que també obtindrà el director Peter Weir, anunciat anteriorment. La carrera de Harris, que va començar a finals dels anys 70, està farcida d’èxits i grans interpretacions en el fantàstic, entre les que destaquen Abyss (James Cameron, 1989), Apolo 13 (Ron Howard, 1995), La roca (Michael Bay, 1996), El show de Truman (Peter Weir, 1998), Una historia de violencia (David Cronenberg, 2005), o les més recents Snowpiercer (Bong Joon-ho, 2013), la sèrie Westworld (Jonathan Nolan i Lisa Joy, 2016) o Madre! (Darren Aronofsky, 2017).

Una de les figures essencials del cinema de terror de culte de les últimes dècades, John Carpenter, serà un dels convidats estel·lars de Sitges 2018, on exhibirà el seu talent com a compositor de bandes sonores. Les partitures de La niebla, 1997: Rescate en Nueva York, La cosa, Christine, El príncipe de las tinieblas i molts altres títols –a més de la mencionada La noche de Halloween– submergiran els fans en l’univers únic de Carpenter. Amb aquest concert, que ha estat possible gràcies a la col·laboració de Last Tour i se celebrarà dissabte 13 d’octubre a l’Auditori Meliá Sitges, el Festival s’obre a noves propostes en el camp del fantàstic. La venda d’entrades està disponible a partir d’avui, a les 12.30h, a través del web del Festival. Per a accedir al concert, d’aforament limitat, no seran vàlides les acreditacions del Festival.

Nicolas Cage, Ed Harris i John Carpenter se sumen a les grans presències confirmades a Sitges 2018: el director Peter Weir, les actrius Pam Grier, Traci Lords, Helga Liné i l’actor Ron Perlman, tots ells premiats en aquesta edició del Festival.

El año de la plaga

Secció Oficial

Sitges 2018 oferirà el millor cinema de gènere actual d’arreu del món. El Festival ja ha anunciat anteriorment la projecció dels últims films de Gaspar Noé, Lars Von Trier, David Robert Mitchell, Alice Rohrwacher o Pascal Laugier, entre d’altres, als quals se suma ara una notable llista de títols que faran les delícies dels fans.

La producció catalana El año de la plaga –adaptació de la novel·la de Marc Pastor L’any de la plaga dirigida per Carlos Martín Ferrera, es presentarà a la Secció Oficial de Sitges 2018. Coproduïda per Televisió de Catalunya, la cinta està protagonitzada per Ivan Massagué, Ana Serradilla, Miriam Giovanelli, Silvia Abril i Juanra Bonet.

Les cinematografies iberoamericanes trepitgen amb força a la Secció Oficial de Sitges 2018. Els films Animal, d’Armando Bo II, i Muere, monstruo, muere, d’Alejandro Fadel, encapçalen les novetats provinents d’Argentina. La colombiana Siete cabezas, de Jaime Osorio Márquez, i la portuguesa Diamantino, de Gabriel Abrantes i Daniel Schmidt, confirmen el bon moment del gènere en aquests territoris.

De Japó arriben Inuyashiki, de Shinsuke Sato, adaptació del manga de ciència ficció Hiroya OkuLaplace’s Witch, la nova incursió en el thriller de Takashi Miike, i Maquia: When the Promised Flower Blooms, l’anime dirigit a quatre mans pel realitzador Toshiya Shinohara i la guionista Mari Okada, que debuta en la direcció.

El cinema nord-americà de factura més independent tindrà un pes destacat a la Secció Oficial amb títols com Elizabeth Harvest, de Sebastian Gutiérrez; Clara, d’Akash Sherman; I Think We’re Alone Now, de Reed Morano, amb Peter Dinklage i Elle Fanning; Nancy, de Christina Choe, amb Steve Buscemi; Prospect, de Christopher Caldwell i Zeek Earl, i The Man Who Killed Hitler and then The Bigfoot, de Robert D. Krzykowski.

Sitges 2018 confirma el talent de directors que han passat pel certamen en altres edicions, acollint les seves noves produccions. És el cas del nord-americà Jim Hoskins, que va sorprendre l’any 2016 amb The Greasy Strangler i torna ara amb An Evening with Beverly Luff Linn; el francès Quentin Dupieux, director de títols com RéalitéWrong CopsRubber, que presentarà Au Poste!; la polonesa Agnieszka Smoczynska, directora de The Lure (Sitges 2015) amb Fugue; l’iranià Mani Haghighi (A Dragon Arrives!, Sitges 2016) amb Pig, i el canadenc Colin Minihan (Grave EncountersIt Stains the Sands Red amb What Keeps You Alive.

Asher Ron Perlman

Òrbita

La secció dedicada al thriller, l’acció i l’aventura s’obrirà amb Asher, de Michael Caton-Jones, protagonitzada per Ron Perlman, que serà a Sitges per presentar la pel·lícula i rebre un premi honorífic. També s’hi presentaran Arctic, de Joe Penna, amb Mads Mikkelsen; Galveston, de Mélanie Laurent, amb Elle Fanning; Operation Red Sea, un dels majors èxits de la història del cinema xinès, dirigit per Dante Lam, i The Spy Gone North, de Yun Jong-bin.

Anima’t

Les últimes produccions d’animació seran al Festival, que projectarà Chuck Steel: Night of the Trampires, de Michael Mort, una sàtira del cinema de terrorel film rus en stop motion Hoffmaniada, d’Stanislav Sokolov; l’anime Liz and the Blue Bird, de Naoko Yamada, i la brasilera Tito e os pássaros, de Gustavo Steinberg, Gabriel Bitar i André Catoto.

Noves Visions

La secció Noves Visions presenta una selecció de títols que explora noves vies narratives, amb una destacada presència europea, com en el cas de Domestique, d’Adam Sedlák; Ederlezi Rising, de Lazar Bodroza; Involution, dePavel Khvaleev; Luz, de Tilman Singer, o The Invocation of Enver Simaku, de l’alacantí Marco Lledó Escartín. De Brasil arriba O clube dos canibais, de Guto Parente. Àsia també juga un paper destacat a la secció, amb films com el japonès One cut of the Dead, de Shinichiro Ueda; el filipí Season of the Devil, de Lav Diaz i la coproducció entre Tailàndia, Hong Kong i Japó, Ten Years Thailand, dirigida de forma conjunta per Apichatpong Weerasethakul, Aditya Assarat, Wisit Sasanatieng i Chulayarnnon Siriphol.

Panorama Fantàstic

Amb un marcat caràcter independent, Panorama Fantàstic portarà el terror més arriscat. Un dels films destacats és St. Agatha, de Darren Lynn Bousman, director de les entregues II, III i IV de la saga Saw i de títols que han passat per Sitges, com Mother’s Day11-11-11 Abattoir. Un altre conegut del Festival, el mexicà Isaac Ezban (El incidente, Los parecidos) hi presentarà Parallel. Altres produccions destacades que es podran veure en aquesta secció són A Rough Draft, de Sergey Mokritsky; Cam, de Daniel Goldhaber; Incredible Violence, de G. Patrick Condon; The Dark, de Justin P. Lange; The Liquidator, de Xu Jizhou o The Ranger, de Jenn Wexler, moltes d’elles operes primes.

Brigadoon i Sitges Zombie Walk 2018

La secció Brigadoon anuncia la projecció de quatre documentals destacats. Navajeros, censores y nuevos realizadores, de R. Robles Rafatal, centrat en el naixement i desenvolupament del cinema quinqui; Director Z, el vendedor de ilusiones, d’Oskar Teixidor, sobre el cineasta basc José María Zabalza; Goodbye Ringo, de Pere Marzo Font, sobre els mítics estudis d’Esplugues City, escenari de multitud d’spaghetti western, i La venganza de Jairo, de Simon Hernández, centrat en el realitzador colombià Jairo Pinilla, que va visitar Sitges en l’edició 2013.

En Sessió Especial podrà veure’s el capítol El hombre que vendió su alma, integrat a la sèrie Mañana puede ser verdad i dirigit per Narciso Ibáñez Serrador l’any 1962 per a la televisió argentina. Es tracta d’un document televisiu recuperat i digitalitzat recentment. El clàssic d’Iván Zulueta, Arrebato, es projectarà en una nova còpia restaurada que s’editarà pròximament.

Brigadoon homenatjarà el director italià Umberto Lenzi –desaparegut l’octubre passat– que l’any 2008 va rebre el Premi Nosferatu. Entre les pel·lícules que s’hi podran veure es troben La guerra del hierro (1983), Una droga llamada Hellen (1970) i La invasión de los zombies atómicos (1980). El Premi Nosferatu, com ja es va anunciar, recau en aquesta edició en l’actriu alemanya Helga Liné, que serà a Sitges presentant Terror (1963), d’Alberto de Martino, i una sessió especial d’El espanto surge de la tumba (Carlos Aured, 1972).

La Sitges Zombie Walk tindrà lloc enguany el primer dissabte del Festival, que serà el 6 d’octubre i tornarà a ser una crida per a que els zombies d’arreu puguin recórrer els carrers de la vila.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies