"El fum t’encega la mirada" d’Oriol Guilera
8Valoració
Puntuació dels lectors: (7 Vots)
6.8

Diuen que el tres és un número màgic. Potser per això aquesta nova editorial en català neix sota el nom de Trípode, tres peus, símbol d’estabilitat i s’estrena amb “El fum t’encega la mirada” d’Oriol Guilera, una novel·la amb tres dones com a pilars protagonistes que lluiten per obrir-se pas en un món hostil.

Símbol perfecte de l’estabilitat

El Trípode (del grec “tres peus”) és físicament el símbol perfecte de l’estabilitat. Un recolzament per tres punts crea un pla virtual geomètric que implica que mai trontolli o es balancegi. Tres punts en equilibri per a una nova editorial com són els bons autors, la complicitat dels lectors i l’amor per la literatura amb una clara voluntat de potenciar noves veus d’autors catalans.

La principal fita que es proposa l’editorial Trípode és la descoberta i posada en valor de nous escriptors, la cerca d’aquell talent, que hi és, però que sovint ho té tan difícil per arribar fins al públic, fins a poder ser llegit i conegut. “Nosaltres volem compartir amb ells i elles aquest camí, volem ser un pont entre els bons lectors i els bons escriptors, ajudar a que es trobin”, comenta Pilar Blasco, l’editora.

L’editorial Trípode posarà l’accent en novel·la literària contemporània, novel·la breu i contes literaris o relats curts, gènere aquest del conte que desitgen mimar de manera especial. “Naixem com una editorial petita, independent”, diu l’editora, “i això ens permet seleccionar únicament allò que recomanaríem a tothom amb els ulls tancats: el resultat del talent d’un bon escriptor que ha deixat l’ànima en un text”.

“El fum t’encega la mirada” d’Oriol Guilera, novel·la fundacional de Trípode

“Quan la vaig tenir a les mans no podia parar de llegir-la, em va deixar clavada a la cadira fins a l’última línia”, confessa Blasco; “és aquest l’esperit que volem imprimir al nostre segell: bona literatura, intensa, que ens atrapi, que ens transformi, que ens ajudi a veure al món amb una nova mirada!”

La primera novel·la d’Oriol Guilera, que va seguir l’itinerari de narrativa de l’Ateneu Barcelonés, ens parla dels jocs de poder i submissió, de les misèries de la burgesia, de màfies, proxenetes i prostitució. El lector seguirà els passos de la Sònia, una advocada jove preocupada per la desaparició de la seva amiga Aitana i carregada per un passat familiar que li fa nosa. Amb ella conviurà amb personatges moguts per interessos obscurs i amants compartides, que perfilen una societat de claveguera. L’acció se situa a la Barcelona actual i a la convulsa Barcelona dels 40. També a l’Empordà, Pirineus i Balears.

La Sònia una advocada jove; l’Aitana, una model que organitza festes amb glamour per a la jet set; i la Carmen (una clicada d’ull a la Carme Broto de l’etapa de postguerra), l’amant d’un poderós industrial són les tres dones (dues en temps actuals i l’altra del passat amb una història apassionant) que lluiten per obrir-se pas en un món d’homes hostil i corrupte.

Una novel·la d’alta qualitat literària, amb el ritme trepidant d’un thriller, que manté l’interès del lector fins al darrer alè. Un text de plena actualitat en un època de debat sobre el masclisme i el feminisme, el “no vol dir no”, la violència masclista i els casos com els de la Manada. L’empoderament de les dones, l’abús masclista sobre la dona i mirar de sobreviure en un món d’homes depredadors sense sortir massa mal ferida en l’intent són alguns dels temes rerefons de l’estrena d’Oriol Guilera  Una òpera prima que colpeja el lector, sobretot si ets dona.Editorial: Trípode
Web editorial
ISBN: 9788494881602
Pàgines: 248
Preu: 17.50€


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies