La Resposta
9Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Al Teatre Goya, l’elegància de Sílvia Munt adapta La resposta una obra que grata sobre les preguntes que colpegen les nostres consciències i la de les nostres relacions

Ens passem la vida buscant respostes per alliberar les inseguretats i fragilitats que ens sacsegen. En la majoria de casos, les respostes no arriben mai. D’aquesta manera, la vida esdevé un gran interrogant que queda obert. Brian Fiel situa Give me your answer, do! (La Resposta) a Irlanda, a la casa de camp d’un escriptor, en Tom (David Selvas), i la seva dona, la Daisy (Emma Vilarasau). Els Connelly viuen en un turment permanent. Les despeses econòmiques que comporta l’ingrés de la seva filla malalta i la poca productivitat literària d’en Tom els fan buscar una solució. Demanen a  David Knight (David Buch), un agent literari nord-americà que estudiï l’obra d’en Tom per a poder-la vendre a la Universitat de Texas. D’aquesta manera, aconseguirien els diners que els alliberaria d’aquesta càrrega econòmica. Però això els satisfà?

Sílvia Munt adapta i dirigeix un acurat muntatge on la presència de l’audiovisual ajudarà els espectadors a projectar l’atenció fora de l’escenari. Tanmateix, la música (sobretot el piano) ajudarà a connectar-hi les emocions despreses per la parella protagonista. L’elegància escènica aconsegueix que les distorsions emocionals s’allunyin de manera magistral de l’histrionisme. Ferran Rañé, Carme Fortuny, Àngels Gunyalons i Àlex Casanovas mantenen la tensió dramàtica en un duel interpretatiu d’alta volada.

La resposta Teatre Goya

Tot i les constants referències musicals i, sobretot, literàries no ens trobem davant d’una historia que parli d’art o de crisis creatives. La cerca de respostes vitals connecten el que ocorre a l’escenari amb les nostres vides. I és que l’obra qüestiona, a través de les relacions, il·lusions, incerteses, inseguretats…i la sensació que, sigui quina sigui la nostra fita, mai aconseguirem acabar-la. En aquest punt, la insatisfacció personal busca ser coberta de diferents maneres. Així però, ens anem adonant que més que respostes necessitem reformular preguntes. La Resposta grata la conducta humana per qüestionar l’èxit personal. Però de les respostes possibles s’esdevenen més preguntes. Només l’acceptació sembla aturar aquest neguit perenne.

L’autoestima i projeccions dels personatges trontollen sobre un fil de fragilitat vital. L’èxit doncs no sempre s’alinea amb la satisfacció. Fugir de les nostres veritats, ens alleugera però no ens satisfà. Potser, per això, cert tel de conformitat impregna l’escenari. Perquè les respostes esdevenen preguntes incòmodes, preguntes que posen el dit a la nafra de les nostres excuses. Sílvia Munt aconsegueix colpir l’espectador amb una escenificació elegant, amb pinzellades cinematogràfiques i un repartiment que aconsegueix establir un to adequat en un terreny en el qual resulta fàcil caure en l’estereotípia. La Resposta esdevé un trepant que a mesura que elimina capes s’apropa a la veritat. Una veritat complexa que no sempre ens agrada mostrar.On: Teatre Goya
Dates: Fins el 12 d'agost
Durada: 100 minuts
Autor: Brian Friel
Adaptació i direcció: Sílvia Munt
Intèrprets: Emma Vilarasau, David Selvas, Àngels Gonyalons, Àlex Casanovas, Carme Fortuny, Ferran Rañé i Eduard Buch
Compra entrades


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies