Humans
7.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Al Teatre Romea i dirigida amb solvència arriba Humans, una fidel adaptació sobre les pèrdues quotidianes d’una família

Tot i que la tradició desperta un sentiment de pertinença que ens uneix, també es vesteix amb un tel d’hipocresia. El dolor i allò que ens allunya de l’èxit es comparteix com es pot i amb qui es pot. Bé sigui per no fer patir els qui ens estimen; bé sigui pel temor al rebuig. Una família trenca la tradició i en lloc de celebrar el dia d’Acció de Gràcies a Pensylvania, ho fa a l’apartament d’una de les filles a Chinatown. I estripant i cosint conflictes, el dinar esdevé un concert d’eixordadores baralles que dibuixaran un quadre familiar complex.

Amb Humans, Stephen Karam va guanyar el prestigiós Premi Tony l’any 2016. L’obra, de la mateixa manera que els seus dos anteriors muntatges, pren com a motor la pèrdua. Una pèrdua multiforme que el decurs de la trobada anirà modelant entre rialles i mutismes colpidors. Aquesta fidel adaptació d’Ernest Riera, dirigida intel·ligentment per Mario Gas, puja a l’escenari una història costumista que parla de somnis inabastables, del desamor i d’una normalitat imaginària que, com a tal, trontolla. Ens trobem en un dúplex ple de sorolls. Canonades, rentadores, fantasmes i pors sacsegen l’interior de cadascun dels personatges amb cadències dispars: a voltes, escandaloses; a voltes, silencioses.

Humans Teatre Romea

La posada en escena ajuda a entrar i sortir dels personatges, a pujar i baixar entre l’humor i el dolor contingut. En aquesta obra coral, la família, com un ens global amb arestes i espines, es fereix i s’uneix a la vegada. I com un tot, la direcció de Mario Gas aconsegueix equilibrar un repartiment que emmiralla la veterania i l’excel·lència de Jordi Bosch, Lluïsa Castell i Maife Gil amb la joventut i projecció de Candela Serrat i Miranda Gas i que pren com a nexe d’unió la sobrietat de Jordi Andújar, el nou company d’una de les filles.

En definitiva, Humans presenta una proposta que incomoda perquè ens toca, però que ens assenyala l’esperança. I és en aquest punt on la resiliència humana ens permet tirar endavant. Una història agredolça que impacta per una senzillesa tan real com sorprenent que ens engoleix. Identifiquem escletxes de llum en un túnel fosc de camins incerts. I hi albirem paüres i coratge… i un bri de confiança.On: Teatre Romea
Dates: Fins el 5 d'agost, 2018
Text: Stephen Karam
Direcció: Mario Gas
Intèrprets: Jordi Bosch, Lluïsa Castell, Miranda Gas, Jordi Andújar, Maife Gil, Candela Serrat
Comprar entrades


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X