"Ciruela" d'Emma Chichester Clark
8Valoració
Puntuació dels lectors: (1 Vot)
9.4

Passejades sota la pluja, fotografies gracioses, l’arribada de la tardor amb les seves muntanyes de fulles seques o les relacions amb altres mascotes són alguns moments dels que gaudeix Cirela, una entranyable gossa que desitja deixar constància del seu dia a dia en aquesta novel·la gràfica que signa Emma Chichester Clark i que està cridada a convertir-se en un referent de tots aquells que estimen els animals i més concretament als seus companys canins.

La protagonista d’aquesta història es diu Ciruela i la millor manera de presentar aquesta obra és donant-li la paraula. “Hola. Em dic Ciruela i sóc una runiche – és a dir, una barreja entre un Jack Russell i un caniche-. M’encanta nedar, córrer darrera de les pilotes i els croissants! La meva fragància favorita és “l’aigua de guineu”. Visc amb Emma, ​​que és il·lustradora, i amb Rupert. La meva germana Liffey, viu bastant a prop de casa nostra. Durant l’últim any he estat portant un diari. Emma m’ha ajudat amb els dibuixos, però els textos són tots cosa meva.” Com podem observar després d’aquesta breu però concisa exposició, el personatge central d’aquesta obra és una gossa amb caràcter i les idees molt clares.

La concepció d’aquesta obra és la de recopilar per mitjà d’un diari, la vida quotidiana d’una entremaliada i al mateix temps reflexiva gossa. Des del punt de vista d’una mascota, la seva gossa Ciruela, l’autora Emma Chichester Clark convida el lector a emocionar-se i a veure’s reflectit a les seves il·lustracions. Es tracta d’un relat que no tracta d’inventar una gran història per sorprendre’ns sinó que parteix de l’essència de les petites coses del dia a dia per donar sentit a la nostra existència i la felicitat que comporten aquests detalls que cohabiten amb nosaltres a la nostra rutina. Ciruela ens relata les seves vivències, i gran part d’elles les comparteix amb els seus amos Emma i Rupert. És aquí on Ciruela, com a observadora externa, posa sota la seva perspectiva canina l’esdevenir de la societat moderna, dels comportaments i de les relacions humanes.

Emma Chichester

Aquest llibre neix de la necessitat de l’autora de publicar al seu bloc les aventures de la seva gossa Ciruela. Després de diversos anys de treball i d’èxit, Emma Chichester Clark va transformar aquestes entrades en aquesta bellíssima obra que eleva l’espontaneïtat de les seves esbossos a una deliciosa peça artística. Una experiència que no es queda simplement en la contemplació de les seves il·lustracions sinó que traspassa la barrera visual i arriba a emocionar el lector. És important el continent i el contingut i en és aquí on les editorials juguen un important paper. En aquest cas, com sol ser habitual, l’Editorial Impedimenta dota de tots els seus recursos al projecte i ens acaba oferint un meravellós acabat que juga sempre a favor de l’obra resultant.

En definitiva, es tracta d’una novel·la gràfica agradable i divertida que gràcies a la seva protagonista aconsegueix fer-nos entendre el dia a dia d’una mascota i alhora, ens emociona i ens fa reflexionar sobre la nostra vida quotidiana. Un llibre per a grans i petits ideal per a aquest període estival que tot just comença.Editorial: Impedimenta
ISBN: 978-84-17115-55-5
Pàgines: 160
Preu: 24,95 €
Descarrega el primer capítol


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies