Jurassic World: El reino caído
7.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Tota recepta de cuina estableix unes pautes i uns ingredients imprescindibles perque el resultat sigui identificable amb allò que la fórmula pretén crear. Però és el toc personal del cuiner, les aportacions fora de la guía, les que fan un plat especial i inoblidable. J.A. Bayona, director que ha anat definint la seva personalitat al llarg d’una exitosa filmografia d’avenços progressius, ve ara disposat a aportar el seu ingredient secret a les aventures sobre dinosaures reviscuts que Steven Spielberg va iniciar ja fa 25 anys.

A Jurassic World: El reino caído han passat tres anys des que uns quants dinosaures descontrolats van provocar el pànic en el parc temàtic i resort de luxe de Jurassic World. Isla Nublar ara és un lloc abandonat pels humans i on els dinosaures campen lliurement. Quan el volcà dormit de l’illa entra en erupció es planteja un dilema: s’ha de deixar que la natura segueixi el seu curs i els dinosauris es tornin a extingir? La Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) i l’Owen Grady (Chris Pratt) creuen que no, i per això tornaran a reunir-se i s’apuntaran a l’expedició organitzada per Eli Mills (Rafe Spall), que pretén treure els dinosaures de l’illa i traslladar-los a un entorn segur. Però ben aviat els dos descobriran que la seva missió en realitat està promoguda per interessos ocults que posaran en perill la seva vida.

Jurassic World El Reino Caído

Com a entrega de la saga juràssica, El Reino Caído, es deu a les seves constants i aquí les torna a repetir pràcticament totes. Hi ha dinosaures, obviament, de totes les espècies vistes fins ara i alguna de nova, l’heroi sorneguer, la noia compromesa amb les bestioles, l’ajudant justet, la nena, els dolents sense escrúpols, les curses pel prat entre una estampida de dinos, un dels exemplars més temibles perseguint els protagonistas en un espai tancat…

Sobre el paper el guió de Colin Trevorrow i Derek Connolly no és especialmente original ni atrevit. Però aquesta Jurassic World: El reino caído és l’aportació de J.A. Bayona a la saga i és on es nota que el director català ha deixat la seva empremta on el film es reivindica més enllà que una simple entrega més repetint el de sempre.

El viatge a la illa i la cursa contra rellotge entre els rius de lava només són una part d’una historia que després Bayona porta a un terreny més propi, traslladant l’acció a terra ferma, a una mansió que podría semblar El Orfanato i explorant així nous escenaris on desenvolupar les aventures dels dinosauris.

Jurassic World El reino caído

I en ells desplega un compendi de la seva manera d’entendre el cinema com a espectacle sense oblidar les emocions, de la seva capacitat per composar imatges i moments visuals d’impacte o de servir-se d’elements com la fotografía per generar suspens. Tampoc oblida els homenatges al cinema del seu productor Steven Spielberg i a l’aventura clàssica, la importância de la música per acompassar la historia i les notes d’humor (des de presentar-nos un Chris Pratt encara més murri fins a dedicar volguts primers plans al calçat de Bryce Dallas Howard que tanta polseguera va aixecar en l’entrega anterior).

És doncs Jurassic World: El reino caído una entrega més de la saga amb tot el que s’ha anat veient fins arribar aquí, però és també l’entrega que Bayona ha dotat d’ànima abocant-hi la seva. I el resultat és una pel.lícula que, excepte alguna puntual caiguda de ritme, suposa una aventura trepidant, un apropament més humà als dinosaures i un plaer pels ulls.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies