Fairfly
8.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Entre cerveses i al voltant d’una taula rodona els quatre protagonistes de Fairfly discuteixen sobre quina és la millor manera de fer front a un acomiadament imminent. A priori, una carta dirigida a la direcció de l’empresa sembla l’opció més senzilla però, en pocs minuts, la taula va convertint-se en un trampolí des d’on els personatges saltaran al vertiginós món de l’emprenedoria.

Joan Yago (dramatúrgia) i Israel Solà (Direcció) ens condueixen amb humor i intel·ligència per totes les fases de comercialització d’un producte: la idea inicial, l’anàlisi de mercat, la creació, la distribució, el finançament, el màrqueting… I ho fan través d’uns personatges divertits i propers que cada cop esdevindran més el centre d’interès de la peça. Un dels grans encerts de l’obra és trobar una gran riquesa en uns personatges que a l’inici ens semblen tan estereotipats.

L’altre gran encert és el ritme. Si el ritme de comèdia és alt, aquí és elèctric. Alt voltatge que t’enganxa rèplica a rèplica. Una enrampada deliciosa de gags frescos i crítica econòmica i social. Els salts temporals són deliciosos. L’espai sonor és puntual i apareix en el moment just. La il·luminació ens acompanya en la muntanya russa. I, per damunt de tot això, hi ha els actors.

Fairfly La Calorica Villarroel

El treball actoral és tan bo que per moments sembla que improvisin en escena. Queralt Casasayas, Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher i Vanessa Segura saben perfectament el que es fan, s’ho passen bé en escena i es nota que dominen tant les paraules com els silencis. Ara bé, si hagués de trobar un petit sotrac en la peça, seria el moment on els personatges passen per un registre menys còmic. No és que no estigui ben executat però potser caldria desaccelerar una mica més per evitar que estigui tan empeltat amb les bromes d’abans.

Fairfly és una obra d’estructura clàssica feta amb molta gràcia i portant en escena un tema de gran actualitat. Malgrat parlar d’economia ho fa en uns termes que tothom pot entendre. Juga a fer visible la dificultat real dels emprenedors i emprenedores mentre ens mostra tota la part més humana: relacions amb la feina, la parella, els amics… Sense un judici previ, fent equilibris en les diferents veritats (visions del món) possibles.

Ja fa temps que la Calòrica té un nom en el món de les companyies emergents però és possible que encara hi hagi gent que no n’hagi sentit a parlar o no hagi pogut veure cap de les seves peces anteriors. Si ets d’aquests, no et preocupis, Fairfly és, sens dubte, una magnífica porta d’entrada al món còmic i amb esperit crític d’aquesta companyia.Teatre: La Villaroel
Dates: Fins el 17 de juny
Durada: 1 hora 20m
Premis: Millor espectacle de petit format 2017, Premi Butaca 2017 Millor text
Preus: De 14 a 22€
Comprar entrades


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies