Borg McEnroe
7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

La final de Wimbledon del 1980 va ser un d’aquells partits que van passar a formar part de la història llegendaria del tenis. La van disputar dos tenistes molt diferents: Björn Borg (Sverrir Gudnason) i John McEnroe (Shia LaBeouf). El primer tenia fama de ser un home metòdic, obsessionat amb determinades pautes per contribuir a fer-lo un gran jugador, i un home de gel que mai no mostrava els seus sentiments sobre la pista. El segon s’havia guanyat les antipaties de premsa i públic amb les seves constants i irades protestes a la pista sobre les decisions dels arbitres. En aquella final del 1980, Borg optava a conquerir Wimbledon per cinquena vegada consecutiva, i McEnroe aspirava a guanyar-hi per primer cop i convertir-se en el número 1 del tenis mundial.

És una de les grans rivalitats que han fet gran la èpica de l’historia esportiva i ara, a “Borg/McEnroe“, el danès Janus Metz utilitza aquella final com el punt al que s’encarrila tot el que ens mostra a la pel.lícula a través de diversos flashbacks. I el resultat és una cinta que encara que sapigueu com va acabar aquell partit acaba resultant emocionant, no només per la rivalitat esportiva sinó també per l’aspecte personal.

Borg/McEnroe

Borg/McEnroe“ no és només un film pels amants de l’esport, ni només del tenis, sino que es planteja com un estudi psicològic de dues persones que, casualment, aboquen les seves aspiracions, pors i presions de l’entorn al món de la raqueta. Una cançó de gel i foc que pot transcendir la professió dels protagonistes.

En aquest sentit, “Borg/McEnroe“, tot i que té els dos noms al títol no és equilibrada al 50%, es centra més en el primer que en el segon. Un home complexe del que anirem coneixent les decisions i relacions que l’han portat a ser com és. Tant en ell com en el cas de McEnroe, la cinta suposa sobretot un viatge de dues vides que saps que confluiran en un punt determinat i explora els dimonis que van haver d’enfrontar i les decisions personals que tots dos van prendre en un moment crucial de les seves vides i que determinaria qui i com foren d’aleshores endavant.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies