La programació del D’A Film Festival íntegra obres de realitzadors de prestigi, amb una àmplia trajectòria, i òperes primes de nous talents, tant locals com internacionals. Avui parlem de The Charmer, el debut del cineasta Milad Alami.

The charmer

El títol fa referència a Esmail, un encantador jove d’Iran, emigrant a Dinamarca, que busca una dona amb la que casar-se i així obtenir el permís de residència i evitar que el facin fora del país. És una història dramàtica però la seva narració, com també succeïa a Nadie nos mira, també vista en aquesta edició del D’A, és distinta a la clàssica història d’un immigrant oprimit. Alami i la guionista Ingeborg Topsøe, construeixen el personatge d’un estranger a Dinamarca que, després d’un temps allà, ha après l’idioma i té feina, però que legalment no és considerat un membre d’aquesta societat, al no disposar de papers. Aquest intel·ligent film s’ocupa dels efectes psicològics que deriven d’aquesta situació.

The charmer

Alami, nascut a Iran, va créixer al nord de Suècia i en els darrers anys resideix a Dinamarca, on ha realitzat diversos curtmetratges d’èxit, com Void (2014), protagonitzat per Lars Mikkelsen, que es va estrenar a la Quinzena de Realitzadors de Cannes, i Mommy (2015), que va aconseguir el Premi al millor curtmetratge de l’any de l’Acadèmia de Cinema de Dinamarca. Després d’aquests reconeixements, per al seu primer llargmetratge va decidir parlar del que significa avui dia la identitat, la integració i la acceptació a la societat i el seu cost. El seu complex protagonista està interpretat amb subtilesa per l’actor suec-iraní Ardalan Esmaili. Esmaili compon un personatge que es mou en l’ambivalència, sensible i fosc a la vegada; una persona en desesperada recerca d’una vida digne. També destaca la cantant de música electrònica Soho Rezanejad que, en el seu debut en el cinema, interpreta a una de les dones amb les que es creua el protagonista i que més el marca.

A partir de la seva mirada sobre la creixent comunitat iraní al nord d’Europa, Milad Alami evidencia la pressió dels immigrants en risc constant d’exclusió, a una societat teòricament avançada com la danesa. The Charmer, premiada a Sant Sebastià i a Chicago, és un intens drama psicològic que descriu una situació afí a moltes persones que lluiten per una vida millor lluny dels seus orígens.

Puntuació: 7,5

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies