Rebelde entre el centeno
4Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

“El guardián entre el centeno” és una de les obres mestres de la literatura nordamericana. Una història que ha passat per les mans del desencant d’una generació rera l’altre, que porta més de 63 milions d’exemplars venuts i que encara segueix venent 250.000 llibres cada any. Fou el gran i únic èxit del seu autor, J.D. Salinger, qui mai va voler que se’n fes una adaptació al cine. Però l’any 2010, l’any de la seva mort, Kenneth Slawenski va publicar la seva biografia a “J.D. Salinger: A Life” i aquesta, ara sí, s’ha convertit en pel.lícula.

Al 1939, J.D. Salinger (Nicholas Hoult) era un jove convençut del seu talent com a escriptor que malgrat tot havia estat expulsat de diverses escoles pel seu caràcter descregut i irònic. Incomprès pel seu pare (Victor Garber) però recolzat per la seva mare (Hope Davis) farà un últim intent d’assistir a classes d’escriptura a la universitat de Columbia. Allà, el professor Whit Burnett (Kevin Spacey) no només l’ensenyarà a convertir-se en escriptor sino també a replantejar-se el seu estil i les seves motivacions davant la màquina d’escriure.

Quan els Estats Units entren a la Segona Guerra Mundial, Salinger s’allista i és enviat a Europa, on viurà les experiències que el van traumatitzar per sempre convertint-lo en un home hermètic i reclusiu. Però al seu retorn, el jove que fins aleshores només havia publicat alguns contes i relats curts, també arribava decidit a escriure tota una novel.la dedicada a un noi anomenat Holden Caulfield.

Rebelde entre el centeno

En una de les classes del professor d’escriptura que interpreta Kevin Spacey, aquest repta als seus alumnes a escriure una història que després, fins i tot llegida en veu alta en l’entonació més monòtona possible, sigui capaç d’atrapar el lector/oient per sí mateixa. El jove Salinger se’n surt, però malauradament Danny Strong, director i guionista de “Rebelde entre el centeno“, no.

La pel.lícula intenta ser un biopic sobre l’enigmàtic autor d’una de les obres cabdals de la literatura. De fet s’esforça molt en intentar cobrir totes les facetes de la seva vida familiar, amorosa, bèlica, religiosa, estudiantil, psicològica, remarcant-nos a cada estona el seu talent innat sorgit del no res. Però el que queda és una narració tediosa i insulsa que no aprofundeix en cap d’aquestes arestes. I per suplir les carencies, intenta vestir-se amb una mica de salsa cinematogràfica: música per aquí, muntatge per allà, referències al llibre que només captaran els qui l’hagin llegit, uns actors a estones voluntariosos… Tant hi fa, per molt que es disfressi, l’esquelet no cobra vida al llarg de l’hora i tres quarts de metratge.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X