El D’A és una actitud. Una actitud enfront al cinema, oberta i dinàmica. El festival ofereix un exhaustiu repàs a l’actualitat cinematogràfica, amb una sèrie de films d’autor de llarg recorregut internacional, juntament amb propostes de nous talents. A la seva vuitena edició, la seva programació consta d’un centenar de pel·lícules repartides per diversos espais de la ciutat de Barcelona. Des de La Finestra Digital repassem algunes de les obres més estimulants d’aquest any, una col·lecció de bons títols per gaudir i ampliar la nostra cinefília.

First Reformed

Comencem amb First Reformed, la última pel·lícula de Paul Schrader, un dels creadors més prolífics del cinema nord-americà de les darreres dècades. El guionista de Taxi Driver (1976) i Toro salvaje (1980) i director de American gigolo (1980) i Aflicción (1997), signa una de les seves millors obres fins a la data, un inoblidable drama sobre el dol.

Escrita per Schrader, la història segueix les passes d’Ernest Toller (Ethan Hawke), exmilitar que després de la mort del seu fill a la guerra d’Iraq i la separació de la seva dona, es refugia com a pastor a la històrica església d’un petit poble al nord de Nova York. Després de conèixer a Mary (Amanda Seyfried), una dona embarassada amb un marit que rebutja al seu futur fill perquè està convençut que el canvi climàtic acabarà amb el món en poc temps, la crisi de fe de Toller s’aguditza i el portarà a submergir-se a l’autodestrucció.

First reformed

Amb una deriva violenta que recorda a Taxi Driver, la trama barreja amb fortuna culpabilitat, fe, depressió, mort, venjança i redempció, amb la lluita pel medi ambient com a teló de fons, un dels temes que més preocupa al realitzador. I està rodada per Schrader a partir d’un bellíssims i llargs plans fixos que transmeten amb vivesa l’angoixa del protagonista, interpretat de forma excel·lent per Ethan Hawke. Juntament amb ell, també destaca Amanda Seyfried en el paper de la jove embarassada.

Presentada al passat Festival de Venècia, de moment es desconeix la seva data d’estrena a les nostres sales. Plena de ràbia, angoixa i dolor, First Reformed és una pel·lícula intensa i compromesa amb el seu temps que no deixarà indiferent a ningú. I té un final…

Puntuació: 8,5

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X