Movistar+ continua amb la seva aposta de sèries diferents. Després de “La zona”, “La peste”, “Vergüenza” i “Mira lo que has hecho” arriba “Félix”, un thriller romàntic amb un aire a “Fargo”, ambientat entre les muntanyes d’Andorra i amb Leonardo Sbaraglia com a protagonista.

“Félix” és una sèrie de 6 capítols. L’acció transcorre a Andorra, el petit país fronterer entre França i Espanya aïllat a les muntanyes amb una sola carretera que el creua. Al llarg de 10 dies i en clau de thriller romàntic ple d’humor i misteri, “Félix” narra la història d’en Fèlix (Leonardo Sbaraglia), un professor de literatura argentí de vida tranquil·la i solitària que un bon dia s’enamora de Julia, una dona d’origen xinès a la qual tot just coneix. Una nit Julia desapareix i Félix iniciarà una intensa recerca. En el seu camí Félix descobrirà que ella no és qui semblava ser i, aclaparat per la situació, s’endinsarà en un món perillós i desconegut, perdut com peix fora de l’aigua.

Félix

Una producció ambiciosa

Amb la localització natural de la sèrie, recolzada per la climatologia hivernal, la neu a cotes baixes i un paratge sense horitzó sempre envoltat de muntanyes, s’ha buscat reforçar la càrrega dramàtica i l’ambient claustrofòbic necessari per crear l’atmosfera ideal d’aquest thriller romàntic.

Diverses peculiaritats van determinar el disseny de producció de la sèrie: la situació geogràfica, la climatologia, la presència del protagonista Leonardo Sbaraglia en el 99% de les seqüències i que Cesc Gay és l’únic director-realitzador i guionista de la sèrie al costat de Tomàs Aragay.

La sèrie es va rodar com si fos una pel·lícula de 6 hores dividida en set episodis amb l’equip habitual en la filmografia del director. Es van desplaçar durant 20 setmanes a les localitzacions naturals d’Andorra, la frontera francesa, Tolosa i Madrid i a Barcelona per al rodatge a plató. El muntatge es va iniciar en paral·lel al rodatge per optimitzar els temps de la postproducció permetent així a l’equip d’efectes visuals i als compositors musicals iniciar les seves creacions.

La música sempre és un element principal per al director Cesc Gay i en especial en Fèlix que transita subtilment entre elements de comèdia i thriller acompanyant els diferents personatges. En aquesta ocasió s’ha comptat amb Arnau Bataller i Jordi Prats, dos compositors de diferent estil, per crear la banda sonora de “Félix”.

Félix

“Fargo” a l’espanyola?

Segons les notes de producció, el personatge de Leonardo Sbaraglia pren com a referència: Harrison Ford a “Frenètic” de Roman Polansky, Cary Grant en “North by Northwest” d’Alfred Hitchcock o Walter White, el protagonista de “Breaking Bad”. Personatges involucrats, a desgrat seu, en situacions compromeses i perilloses, còmicament atrapats en un món al qual no pertanyen. Però qualsevol aficionat a les ficcions televisives veurà un referent molt més clar, “Fargo”. Sobretot amb aquest inici en plena neu, amb un cos (no se sap si viu o mort) i el missatge que la història està basada en fets reals.

A més, el Félix de Leonardo Sbaraglia recorda inevitablement al Lester Nygaard (Martin Freeman) de la primera temporada de “Fargo”, un tipus superat pels esdeveniments. Hi ha algunes diferències però, el personatge creat per Cesc Gay es troba al mig de la comicitat i la ingenuïtat absurda. Un optimista en l’amor fins a extrems que costa, en certs moments, d’entendre. És un personatge al que es pot adorar o crispar-te fins extrems de voler-li treure, d’un clatellot, el seu somriure de  beneit bonàs,

Una sèrie que barreja la intriga amb l’humor al llarg de sis capítols i que té alhora un important component romàntic que la recorre i que defineix al seu protagonista. La recerca de la Julia és el que fa que es mogui i centra l’acció.

La resta de personatges que pul·lulen al voltant de Félix també són peculiars. Óscar (Pere Arquillué) actua com a fidel escuder de Félix, una mena de Sancho Panza saberut, que diu veritats sense filtre i serveix com a contrapunt còmic. Mario (Ginés García Millán) és un policia embolicat amb l’ex de Fèlix, una noia que ven marihuana als pares de l’escola on porta el seu fill –que no sap que Félix és el seu pare; i Julia (Mi Hoa Lee), l’autèntic interrogant i suspens de “Fèlix”, la causa que el protagonista d’aquesta sèrie de Movistar mogui cel i terra.

Félix

Una proposta diferent amb un ritme irregular

Personalment no us la puc recomanar al 100%. El personatge que interpreta Leonardo Sbaraglia costa una mica d’aguantar (personalment em posa força nerviosa), el ritme de la sèrie la fa feixuga i la trama se sosté per moltes (masses) casualitats  (veig una noia que s’assembla, entro en un lloc on casualment han deixat la porta oberta, recordo uns cavalls i la primera casa que veig és la bona…i així una rere l’altra).

Sí és cert que Cesc Gay, un bon cineasta, sap començar amb imatges potents, els moments on més recorda a “Fargo” i arrodoneix el capítol amb un cliffhunger hàbil però entre mig tot costa, tot passa massa poc a poc. Visualment perfecta, és massa feixuga. Sostenir una ficció tant en un únic personatge, i de la manera concreta que és, fa que es necessiti adrenalina, acció que animi el ritme narratiu que peca de contemplatiu i lent. En aquest sentit les aparicions de Pere Arquillué refresca algunes escenes, anima la ficció i et desperta del ritme pausat del personatge d’Sbaraglia.

Amb tot “Félix” té el segell inequívoc de Cesc Gay al seu darrera. És una proposta que vol ser diferent a la ficció que es fa habitualment i ho aconsegueix dotant-la d’una mescla de thriller, comèdia i drama poc habitual en sèries espanyoles. És un producte de qualitat que narrativament peca d’irregular.

Com a curiositat els habituals de les sèries de TV3 trobaran un munt de rostres coneguts en sèries com “Com si fos ahir”, “Nit i dia” o “La Riera” que els faran repensar realment quina cadena estan mirant.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies