Tomb Raider
5.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

El 2013, Tomb Raider, un dels videojocs icona, va decidir fer un reinici de les seves aventures i un replantejament de la seva protagonista, la jove arqueòloga i aventurera Lara Croft. Després de dues entregues cinematogràfiques protagonitzades per Angelina Jolie, al 2001 i el 2003, ara les aventures de Lara tornen també als origens al cinema rodades pel noruec Roar Uthaug i amb nova actriu: la oscaritzada Alicia Vikander.

La nova Lara Croft (Alicia Vikander) és una noia de 21 anys que malviu a Londres, amb feines de missatgera i intentant, recabar menjar i diners d’on pot. En realitat no tindria per què fer-ho, ja que és per dret l’hereva de la fortuna dels Croft. Però per heretar milions i mansió, hauria de certificar la mort del seu pare, Richard Croft (Dominic West), que la va abandonar anys enrera i del que no se n’ha sabut res més.

Una troballa a partir d’un enigmatic missatge que va deixar el seu pare, portarà la Lara a seguir els seus passos fins a Hong Kong i després fins una misteriosa illa al Japó, on ell creia que estava enterrada Himiko, una antiga daesa de la mort nipona. El viatge la portarà a un seguit de perilloses aventures, a conèixer nous aliats, com el mariner Lu Ren (Daniel Wu), i també a enfrontar-se a La Trinitat, una organització secreta que vol fer-se amb el control de poders sobrenaturals.

Tomb Raider Alicia Vikander

Com estem davant d’un reboot, toca tornar als orígens i el guió escrit per Geneva Robertson-Dworet i Alastair Siddons basant-se en la història del propi reboot que el videojoc va fer fa uns anys, dedica la seva part més interessant en presentar-nos la seva heroïna. La nova Lara és una jove perduda, que no sap que fer amb la seva vida, que es nega a acceptar l’abandonament i desaparició del seu pare, i que té una contradictoria relació amb la violència.

Així, aquesta nova Lara Croft es mostra més humana, menys sexualitzada i més complexa que la seva predecessora i són els moments en que Tomb Raider es dedica a explorar-la a ella i en que Alicia Vikander pot fer gala de fins a quin punt s’ha ficat en el personatge, que el film té els seus millors moments.

Tomb Raider Alicia Vikander

Però quan la persona es transforma en personatge, la història esdevé un videojoc i es passa per l’arc de triomf tota lògica argumental o les lleis de la física, Tomb Raider se’n va pel pedregar. Les escenes d’acció amb un muntatge i ús del CGI bastant justets es dediquen fins i tot a copiar algunes de les parts cinemàtiques del joc, sense tenir en compte que aquí hi ha una història i un llenguatge diferent en el que haurien d’encaixar. En la trama els misteris es resolen per l’absurd. I, per altra banda, el de sempre: la Lara del joc és la protagonista absoluta de les seves aventures, no li calen partenaires de cap mena; però això és una pel.lícula així que s’ha de vestir amb secundaris, aliats i enemics. I una vegada més, els del film resulten caràcters superflus, nemesis que no estan a l’alçada i personatges que no surten de l’ombra de la protagonista.

No se li pot negar que Tomb Raider resulta almenys entretinguda i que Vikander es postula com una sòlida protagonista per la saga, però si més enllà d’això tenieu altres expectatives acabaran convertides en runes.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X