Després de la primera jornada de projeccions als Cinemes Girona, avui arriben algunes de les pel·lícules més esperades de la present edició. Comentem dues d’elles: la darrera pel·lícula del realitzador Alex Ross Perry, convidat especial d’enguany, i un dels films que ha aconseguit més lloances i premis en el circuit independent nord-americà. Aquesta és la crònica de la segona jornada:

Americana 2018 Golden exits

Golden Exits

Hereu del cinema independent nord-americà dels anys 70 i 80, el jove realitzador i guionista novaiorquès Alex Ross Perry, habitual de Sundance, SXSW, Berlín o Locarno, s’ha convertit en un dels talents emergents de l’actual cinema nord-americà. Golden Exits és la seva cinquena pel·lícula, probablement la més rodona fins a la data. Amb ella registra les petites grans crisis que desferma en dos matrimonis de mitjana edat de Brooklyn l’aparició a les seves vides de Naomi, una jove i atractiva australiana.

Estic satisfet amb la meva vida? Cap a on va la nostra relació? La irrupció de Naomi portarà un qüestionament de les circumstancies actuals de les dues parelles. Alex Ross Perry, gràcies a un guió majúscul, ple de savis silencis i diàlegs reflexius excel·lents, deixa espai a cada personatge, especialment als femenins, per a explicar els seus desitjos, incerteses i anhels. Davant la densitat del guió, destaca el gran treball de tot el repartiment, especialment Emily Browning, Adam Horovitz, Jason Schwartzman i Chloë Sevigny.

Golden Exits, com als millors films de Woody Allen i el cinema de Noah Baumbach (Margot i la boda, Frances Ha), retrata amb tristesa l’arribada de la desorientació a l’edat adulta davant l’assumpció de la insatisfacció vital, de la distància entre el que ens diem i el que som o entre el que volem i el que tenim, i de la falta de coherència i honestedat amb un mateix. Golden Exits és la pel·lícula que esperes descobrir en un festival com Americana. Una petita joia que confirma a Alex Ross Perry com un dels noms clau del cinema indie actual.

Aprofitant la seva presència per a presentar aquesta pel·lícula, el Festival Americana, en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, li dedica una retrospectiva sencera, del 2 al 27 de març, a la Filmoteca. Una gran oportunitat per a descobrir els seus films que, desgraciadament, estan inèdits a les nostres sales.

Nota: 8,5

Americana 2018 Ingrid goes west

Ingrid Goes West

A diferència de The Endless (el mal de cap encara dura), la cinta amb la que acabem la jornada, Ingrid Goes West, és la pel·lícula més indicada per a terminar el dia en un festival: divertidíssima, plena d’humor salvatge, acurada estètica, interpretacions enlluernadores i un oportú missatge. La jove protagonista, mentalment inestable, s’obsessiona amb una ‘influencer’ d’Instagram que aparentment porta una vida perfecta i ho deixa tot per a mudar-se a l’oest i intentar ser la seva amiga, replicant els seus gustos i la seva personalitat.

En els darrers anys, ens han arribat diversos films i sèries que ens parlen dels efectes nocius que pot tenir un ús desmesurat de les xarxes socials, al fagocitar l’espai privat de l’individu. Ingrid Goes West, òpera prima del nord-americà Matt Spicer, posseeix una personalitat pròpia gràcies a un guió en general ben tramat, ple d’ocurrències i sense temps morts, premiat a Sundance, i especialment a les poderoses interpretacions de les dues actrius principals, Aubrey Plaza, inquietant, i Elizabeth Olsen, magnètica, ben recolzades per uns efectius secundaris, com O’Shea Jackson Jr., fill del raper Ice Cube, en el brutal paper de circumstancial parella d’Ingrid.

Una divertida sàtira sobre el món artificial, ple de falses aparences, de les xarxes socials, i la vacuïtat d’unes vides entregades a l’aprovació dels demés, en forma de ‘likes’ i ‘followers’.

Nota: 7,5

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies