Alan Ball torna a l’HBO amb “Here and Now”, un nou drama centrat en una família multiracial actual. Creador de dos sèries tan dispars com “A dos metros bajo tierra” i “True blood”. Quin Ball ens trobarem? El de la memorable família Fisher o el de la disbauxa de vampirs, fades i homes llop?

Here and now

De què va?

Vistos des de fora, els Bayer-Boatwright de Portland (Oregon) són el perfecte model de família progressista i multiracial. Greg (Tim Robbinsés un respectat professor de filosofia; la seva dona, Audrey (Holly Hunter), va treballar com a terapeuta i ara és consultora en resolució de conflictes per a centres educatius. Greg i Audrey tenen tres fills adoptats de Somàlia, Vietnam i Colòmbia (Ashley, Duc i Ramon), i una filla biològica, Kristen.  Una família que sembla un anunci de Benetton com el cap de família comenta en plena crisi existencial.

El fill gran, Duc (Raymond Lee) és “arquitecte emocional”, un coach que ensenya als seus clients a viure el moment. Ashley (Jerrika Hinton), la mitjana, és una fotògrafa de moda casada amb un republicà que va deixar de ser-ho quan va arribar Trump. Els dos fills menors, Ramon (Daniel Zovatto) i Kristen (Sosie Bacon), encara s’estan buscant a si mateixos. Ell està més preocupat en flirtejar amb el cambrer de la seva cafeteria preferida i ella combina les classes de l’institut amb fer-se passar per la noia més maca a Facebook. Quan un dels fills comenci a veure coses que els altres no veuen, la confusió s’instal·larà a la casa. És una malaltia mental o alguna cosa més?

Here and now

Qui hi ha al darrera?

Alan Ball torna a l’HBO, quatre anys després del final de “True Blood” amb “Here and Now”, un nou drama centrat en una família multiracial actual. Ell ha estat escriptor de pel·lícules com “American Beauty” (1999) i “Towelhead” (2007) i creador d’una sèrie mítica “A dos metros bajo tierra”.

Portem prou anys de sèries perquè en comencin a haver moltes de mítiques. Una d’elles és, sense cap mena de dubte, “A dos metros bajo tierra”. Amb ella Alan Ball ens endinsava en les intimitats dels Fisher, peculiars no només pel fet de tenir una funerària com a negoci familiar i es guanyava un lloc en l’Olimp de creadors de ficcions televisives. Més tard canviaria de terç i adaptaria els llibres de Charlaine Harris. Amb ells arribarien els vampirs, els homes llops, les fades, el sexe sobrenatural i molta sang per tot arreu. Quatre anys després del final controvertit de “True blood”, Alan Ball torna amb una sèrie protagonitzada per una família “Here and now”.

El repartiment de la primera temporada de 10 capítols està liderat pels veterans Holly Hunter i Tim Robbins. Dos guanyadors d’Oscar acompanyats per altres rostres menys coneguts com Sosie Bacon (filla de Kevin Bacon), Jerrika Hinton (“Anatomia de Grey”), Raymond Lee i Daniel Zovatto, entre altres.

“Here and now” narra els canvis vitals i reptes emocionals als quals s’enfronta aquesta família aparentment  perfecta, que en realitat pateix esquerdes internes i amaga secrets que podrien canviar-ho tot.

Here and now

“True blood” o “A dos metros bajo tierra”?

No, no us estem preguntant quina sèrie us agradava més. Totes dues són dos productes ben diferents creades per una mateixa persona i el dubte era saber quin Alan Ball trobaríem a “Here and now”.

Sí, tenim una família perfecta vista des de fora que ben aviat mostra signes evidents de disfuncionalitats en els seus membres. Per tant, a simple vista, tot semblava decantar-se cap el cantó de “A dos metros bajo tierra”, però resulta que el dia que el pare de la família celebra els 60, el seu fill petit, en Ramon comença a veure coses rares. De cop i volta “Here and now” té punts sobrenaturals que no queden com una anècdota sinó que continuen en la resta de capítols i s’encomanen a altres personatges.

Amb “Here and now” no estem al davant del “This is us” de l’HBO. Alan Ball radiografia una família però ho fa amb uns personatges molt més a l’extrem que ho faria un drama familiar estàndard. En alguns moments això genera problemes. Força tant la creació que no acaben de semblar reals i costa de sentir l’empatia que si s’aconsegueix amb la família de “This is us”.

Here and now

La recomanem?

Ho sento, porto quatre capítols i encara m’estic decidint. La família que ha creat Alan Ball és com un experiment de laboratori on costa pensar en els personatges com a reals. En qualsevol moment un dels de la família passa a tenir una distorsió, se’l porta a un extrem que et fa canviar la manera de veure’l fins llavors. Això, en principi, no hauria de ser un problema, però…són moments com perdre la virginitat portant un cap de cavall o fets sobrenaturals com flames que suren en l’aire i cérvols digitalment discutibles que et fan preguntar si t’estan prenent el pèl.

El pitjor és que “Here and now” es una sèrie que està en terra de ningú. Si vols veure un drama familiar estàndard en tens molts, si vols veure fenòmens sobrenaturals moltes altres.

Hi ha el talent d’Alan Ball al darrera però “Here and now” suposa, ara mateix, un risc, un repte per a l’espectador. Els personatges estan forçats i amb moments de vergonya aliena, les trames no acaben d’evolucionar enlloc i la dissecció de la família que pretén Ball no aporta res nou al que ja s’ha vist. Vol ser moderna, decisiva, més papista que el papa, però no deixa de tenir un “postureo” forçat que grinyola i fa olor a pedanteria. Té coses bones, per suposat, la seva factura visual i les bones interpretacions, però, hi ha massa “peròs”. Crec que posats a quedar-me amb un drama familiar prefereixo “This is us”. Només em crida l’atenció l’evolució del tema metafísic i paranormal que envolta els personatges però si s’ha d’anar a parar a un desenllaç estil “True blood” que m’avisin, que plego ja.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies