"Boja" de Chloé Esposito
6Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

“Boja Malvada Perillosa” és la trilogia creada per Chloé Esposito. Triomfadora de la Fira del Llibre de Londres del 2016 mescla una protagonista passada de voltes a l’estil de la Bridget Jones més desfermada amb “50 sombras de Grey” i “La chica del tren”. Una mescla que ja ha cridat l’atenció dels estudis cinematogràfics.

“Boja”  és el primer volum de la trilogia “Boja Malvada Perillosa”. Publicat per Columna edicions en català (amb traducció de Núria Parés Sellarés) i per Planeta en castellà (amb traducció de Maia Figueroa Evans) explica la història d’Alvina Knightly, que viu a Londres en ple enfonsament vital. La seva germana bessona, Beth, en canvi, viu una vida de somni a Sicília amb el seu milionari marit perfecte i el seu encantador fill. Solien ser inseparables, però tot va canviar després d’un incident ocorregut a Oxford anys enrere.

Quan el destí li brinda l’oportunitat de robar la perfecta vida de la seva germana bessona, Alvina creu que pot abandonar, per fi, el seu deute amb la targeta de crèdit i la seva improductiva relació a tres bandes amb Tinder i Twitter. És una veritable pena que Beth hagi de desaparèixer perquè els somnis de Alvie es compleixin… Així comença una setmana salvatge en què Alvie trencarà cadascuna de les normes del que està bé i el que està malament. Ella, en el fons, mai va tenir molt respecte pels límits … Pot ser una bogeria, però les regles estan per trencar-les, no?

Aquesta trilogia obra de Chloé Esposito va ser la gran triomfadora de la Fira del Llibre de Londres del 2016. Una mostra de l’interès suscitat va ser que les negociacions per a la compra dels drets del mercat britànic van durar tretze hores! En total, la trilogia s’ha venut a 21 països. Ha estat publicada en anglès i és imminent el llançament de “Boja” en sis països.

Chloé Esposito ha escrit una novel·la arriscada, una barreja d’ingredients perfectament mesurats amb una història trepidant i una protagonista passada de voltes. Alvina Knightly és egoista, materialista, obsessionada amb les celebritats i viu exclusivament a través de les xarxes socials. És també algú amb qui la gent jove es pot identificar. Té els seus mateixos problemes: feines precàries amb sous minsos, difícils relacions familiars i cites terribles per tinder, etc. Però com més la coneixes més fosca es torna. No és un personatge que necessàriament t’hagi de caure bé, però l’evolució de la trama “in crescendo” fa que vulguis saber on anirà a parar tot plegat.

L’Alvie Knightly narra “Boja” en primera persona: es dirigeix directament als lectors, convertint-los en els seus confidents i còmplices. L’Alvie explica els seus plans, mostra els seus dubtes, es despulla (emocional i físicament) davant del lector que pot seguir les seves elucubracions (molt) delirants. Així són testimonis de la seva transformació de noia que viu a un carrer depriment del barri d’Archway a una milionària molt atractiva que s’allotja a l’hotel Ritz de Londres, passant per un curs accelerat d’assassinat (i enterrament clandestí) a Sicília. La seva és una aventura que transcorre durant una setmana embogida, del dilluns 24 al diumenge 31 d’agost del 2015.

“Boja” és una mescla de gènere “Chic lit” iniciat amb Bridget Jones amb el “Clit lit”  de “50 sombras de Grey” i el “Clit noir” de “La noia del tren”. Us ben juro que no sabia que existien tots aquests “chic”, “lit”, “clit”. La traducció és que tenim una protagonista desastre i amb tendència a embolicar-ho tot, mesclat amb escenes de sexe explosives amb tios imponents i un munt de crims, sang i fetge. Personalment, i amb la meva tendència cinèfila, he tingut la sensació de llegir una trama que podria haver estat signada pel mateix Tarantino. Potser per això sembla que  la trilogia podria ser adaptada a la gran pantalla. El que està clar que si voleu saber que serà de l’Alvie haureu de llençar-vos a la llibreria a comprar els dos següents lliuraments: “Malvada” i “Perillosa”.Editorial: Columna
Web editorial
ISBN: 978-84-664-2334-2
Pàgines: 464
Preu: 19.50€


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X