El jurat oficial de la 68 Berlinale ha otorgat l’Ós d’Or a la provocativa “Touch me not”, l’ópera prima de la directora romanesa Adina Pintilie. Aquesta exploració de la intimitat rodada en anglès s’havia alçat ja al principi de la cerimonia amb el premi a millor ópera prima.

No és el primer llargmetratge amb el seu director doblement guardonat. La cinta “Las Herederas” de Marcelo Martinessi, primer film paraguayà en un gran festival, ha recollit el premi especial Alfred Bauer per “obrir noves perspectives”. La seva protagonista Ana Brun ha aconseguit l’Ós de Plata a millor actriu.

Las herederas

El segon film llatinoamericà a concurso, “Museo” d’Alonso Ruizpalacios, s’emporta a Mèxic el premi a millor guió.

Destaca l’Ós de Plata premi del Jurat a Twarz (Mug) de Malgorzata Szumowska. La polaca ja s’havia alçat amb el premi a la millor direcció de la Berlinale de 2015 per “Body“. Després de l’Ós d’Or de “On Body and Soul‘ de Ildikó Enyedi a la passada edició, una pel.lícula dirigida per una dona torna a aconseguir el màxim guardó de la Berlinale.

Malgorzata Szumowska

Aquí el palmarés de la Competició:

  • OS D’OR –  “Touch me not” d’Adina Pintilie
  • OS DE PLATA PREMI DEL JURAT – “Twarz” (Mug) de Malgorzata Szumowska
  • OS DE PLATA ALFRED BAUER – “Las Herederas” de  Marcelo Martinessi
  • OS DE PLATA MILLOR DIRECCIÓ – Wes Anderson per “Isle of Dogs”
  • OS DE PLATA MILLOR ACTRIU – Ana Brun por “Las Herederas”
  • OS DE PLATA MILLOR ACTOR –  Anthony Bajon per “La priere” (The Prayer)
  • OS DE PLATA MILLOR GUIÓ – Manuel Alcala i Alonso Ruizpalacios per “Museo”
  • OS DE PLATA PER CONTRIBUCIÓ CINEMATOGRÀFICA – Elena Okopnaya per “Dovlatov”

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies