Durant la passada edició del Saló del Cine i les Series vam tenir ocasió de descobrir en primicia una nova sèrie que demà s’estrena a Movistar +. Ideada i protagonitzada per Berto Romero, “Mira lo que has hecho” és una comèdia amb una bona dosi de realitat o una història real explicada amb molt d’humor.

De què va?

El Berto (Berto Romero) i la Sandra (Eva Ugarte) acaben de convertir-se en pares primerencs del petit Lucas. El nouvingut posa la seva vida potes enlaire. Per una banda han de fer front a un munt de canvis i aprendre sobre la marxa tot el que implica la paternitat/maternitat. Per altra, el seu entorn, familia, amics i veïns no sempre els posarà les coses fàcils, i menys quan hi ha una criatura que capta tota l’atenció de tothom.

Mira lo que has hecho

Qui hi ha al darrera?

El creador de la sèrie és el propi Berto Romero, que agafa algunes experiències personals per construir el seu personatge i les situacions que afronta (el protagonista és ell mateix, monologuista i pare). Tot i que deixa clar que no tot és autobiogràfic, i precisament juga a presentar un protagonista que és en part com ell però que l’espectador descobreix amb altres facetes que s’allunyen de la del personatge públic.

Tot i que els guions són supervisats també per Romero, l’escriptura de les històries ha corregut a càrrec de Enric Pardo (Arròs covat) i Rafel Barcelo.

L’altra mitja taronja a la sèrie, és l’actriu Eva Ugarte, a qui haviem pogut veure en altres series com “Velvet” o “Bajo sospecha“.

La direcció corre a mans de Carlos Therón i la producció és de l’equip del Terrat.

El bo si breu…

Un dels mals endèmics de les ficcions espanyoles ha estat sempre l’excessiva durada dels capítols. Acostumats a inacabables episodis de més d’una hora en moltes sèries, que arribi una comèdia de 6 entregues de 25 minuts suposa una entrada d’aire fresc que s’agraeix molt.

I encara més perquè “Mira lo que has hecho” li sap treure molt partit a aquests 25 minuts. Vist el conjunt, la sèrie composa un arc que explora tant el repte de la parella convertida en pares com el passat i futur de la seva relació, i també les relacions amb els altres elements que composen el seu univers.

Ho fa treient un molt bon partit dels recursos narratius, amb salts temporals, canvis de to, paral.lelismes… que fan que cada capítol tingui una bona riquesa d’elements, dinamisme i un aconseguit equilibri entre l’amplitud de temes que toca i la concreció amb la que els aborda.

Mira lo que has hecho

La recomanem?

Sí. “Mira lo que has hecho” és una sèrie real com la vida mateixa, amb la que, sigueu pares o no, hi haurà moltes coses que se us faran reconeixibles. El seu format, breu i dinàmic, la fan disfrutable i molt agraida de veure. A més, com comentava, trobo que en els seus guions s’han pres molt bones decisions sobre com anar construint la història amb diferents recursos narratius, jugant amb els tons, la comèdia i el drama, o els girs que van portant l’espectador a través d’un arc que no es fa mai avorrit. Les reflexions vitals conviuen amb un sentit de l’humor modern i que encaixa sense resultar forçat ni tirar de tòpics.

També, i ho recalco perquè, francament no em passa gens sovint amb les sèries espanyoles, perque als seus protagonistes me’ls crec. A la presentació de la sèrie al Saló, l’equip va posar molt d’èmfasi en felicitar la directora de càsting Mireia Juárez. I certament crec que la va encertar en la selecció dels actors i sobretot en la troballa d’Eva Ugarte. Ella i Romero li donen una naturalitat als seus personatges i composen una parella convincent.

Amb l’estrena demà es veurà l’acceptació definitiva per part del públic, tot i que amb l’expectació i les reaccions que va generar al Saló li augurem una bona audiència. I encara que amb la boca petita per no adelantar aconteixements, l’equip ens va confessar que si la gent respon, ells ja tenen un munt d’idees al cap per rodar-ne més capítols.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies