El mar no cap dins d'una capsa de sabates
9Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

La Companyia El Martell representa al teatre Tantarantana un auster viatge que pren camí per una mar que busca essències. Dues nenes i dos nens es queden sense pati. I des d’allí, tancats a l’aula, observaran per la finestra del joc simbòlic com els records de la infància potser no són tan ingenus com semblen.

Laia Alsina dirigeix amb intel·ligència un espectacle dinàmic, on el ritme accelera el flux dels jocs i les cançons, en una mena de monòleg generacional. Però lluny de l’aparent innocència que l’imaginari col·lectiu pot dibuixar, aquests nens (i nenes) posen el dit a la nafra. On eren les dones entre els referents de la nostra infantesa? Per què cantàvem aquelles cançons? Com convivien el futbol, la rivalitat, la pesta alta, l’intercanvi de cromos o la diversitat en el patí? La llibertat potser no n’era tant, de lliure.

El mar no cap dins d'una capsa de sabates

Quatre cadires esdevenen l’element principal d’una escenografia on la interpretació corporal, trepidant i poètica, amara un text àgil i contundent. On s’hi entreveuen relacions desiguals, on la força de l’amenaça s’imposa a la paraula, on la insistència de les cançons silencien les voluntats i la potència d’un canyardo ventila la diversitat per veure com la innocència s’esberla en el mateix moment que un cuc de seda, ja papallona, s’enlaira. Andrea Artero, Cristina Arenas, Martí Salvat i Toni Guillemat homogeneïtzen una actuació on hi posen, a més del cos i les paraules, l’ànima. I els riures i calfreds dels espectadors ho agraeixen.

El mar no cap dins d’una capsa de sabates impacta per la seva reflexió honesta i pura. Nenes i nens que juguen i canten gratant els records per a cercar l’essència. De la proposta d’un viatge retrospectiu a aquell gran pati de l’escola on ens sentíem lliures, es desfilen uns referents aparentment innocents. Sobre els quals la llibertat dels nostres jocs i, potser, de les nostres vides queda en entredit. Tingueu la certesa, però, que l’obra ho transmet amb un talent refrescant molt recomanable.Teatre: Tantarantana
En cartell: Fins el 4 de Març
Durada: 85 minuts
Direcció: Laia Alsina
Repartiment: Andrea Artero, Cristina Arenas, Martí Salvat, Toni Guillemat
Comprar entrades


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies