Utøya 22. juli (Erik Poppe, 2018) – Competició

El títol, ” Utøya 22. juli “, fa referència al lloc i data de la tragèdia: Un atemptat que va seguir a l’explosió a la seu del parlament a Oslo i que va ser dut a terme per un extremista de la ultra dreta. Per descomptat que no ha estat una tasca fàcil rodar en una sola presa una pel·lícula, en especial els 72 minuts de l’atac que va patir el campament d’estiu de les joventuts del Partit Laborista Noruec. Estem davant la recreació no tant dels fets, com de l’angoixa viscuda pels cinc-cents joves a qui la incursió d’un boig armat a l’illa els va sorprendre en plens jocs d’adolescència, portant-se per davant diverses desenes de vides.

Berlinale Utøya 22. juli
La pel·lícula arrisca molt més des del plantejament visual que des del guió, a estones trampós i previsible. Es tracta d’un exercici durament assajat durant setmanes i dut a terme per Poppe i el seu equip de la mà del seu director de fotografia, Martin Otterbeck .

3 Days in Quiberon (Emily Atef, 2018) – Competició

Emmarcada en un moment de clar declivi, la pel·lícula es basa lliurement en una entrevista que Romy Schneider va concedir a Stern i que va ser il·lustrada per una sèrie de meravelloses fotografies de Robert Lebeck, amic personal de Schneider i qui va influir en la seva decisió de concedir-la. Des del primer fotograma es compon el retrat íntim d’un mite que perfila i contrasta la seva bellesa generosa, dolç i riallera, associada al personatge que la va llançar a la fama, definitivament ficció i passat, enfront de la dona trist, deteriorada, desequilibrada, necessitada de companyia i conscient de la seva pròpia desastre personal.

Berlinale 3 Days in Quiberon

Part de la brillantor d’aquest relat de tres dies en la vida de Romy Schneider resideix en la bellíssima fotografia en blanc i negre i, especialment, l’extraordinari semblança física de l’estrella amb Casa Bäumer , l’actriu que, més que interpretar-la, la torna a la vida (apuntant a premi, sens dubte). Tot s’emmarca en un moment de decadència i declivi, previ a la gran tragèdia en què va acabar els seus dies, en què el desig de l’actriu de reconciliar amb si mateixa i amb el seu entorn encara mostrava un indici d’esperança.

7 Days in Entebbe (José Padilha, 2018)

Pel·lícula basada en els fets ocorreguts el juny de 1976, quan un comando del Front Popular per a l’Alliberament de Palestina va segrestar el vol d’Air France Tel-Aviv – París. Entretinguda a estones com ho és un telefilm, encaixa amb calçador una coreografia (molt a l’estil de Pina Bausch) a manera de metàfora que no aconsegueix aixecar l’interès de la pel·lícula. Es recrea tant l’acció i evolució del comando terrorista com l’activitat del gabinet de crisi del primer ministre Rabin amb el seu ministre de Defensa, Peres.

El repartiment, encapçalat per Daniel Brühl i Rosamund Pike i amb actors de la talla d’ Eddie Marsan o Lior Ashkenazi , no és capaç d’elevar l’interès per una pel·lícula que se centra en relatar els fets d’una forma més aviat superficial, jugant amb prou feines amb la sorpresa o amb l’evolució psicològica dels personatges principals.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies