S’apropa el mes de març i amb ell arriba un dels millors festivals de cinema que podem gaudir a la ciutat, l’Americana. Al 2017 vam descobrir en ell grans joies (quasi) inèdites a la nostra cartellera, com Christine, Creative Control, James White o Swiss Army Man. Enguany, el festival celebra la seva cinquena edició allargant un dia més la seva duració, del dimarts 6 al diumenge 11 de març, mantenint la seva aposta per l’actual cinema independent nord-americà.

Americana Film Festival

Com és habitual a les darreres edicions, la inauguració serà a la Sala Phenomena (carrer Sant Antoni Maria Claret, 168) i, a partir del dimecres 7, la resta de les sessions tindrà lloc als Cinemes Girona (carrer Girona, 175). La present edició estarà formada per un total de 28 llargmetratges repartits en tres seccions: Tops, amb algunes de les cintes més guardonades a la darrera edició de Sundance, SXSW i Tribeca, com Beach Rats, de la directora Eliza Hittman (Millor direcció a Sundance) o The Rider, de Chloé Zhao, premiada a Cannes, Hamburg i d’altres festivals; Next, l’apartat per a les òperes primes més interessants de la temporada, com Gook, una història d’amistat rodada en blanc i negre i amb el problema del racisme com a problema de fons, o Lemon, comèdia al voltant d’un director de teatre amb un irritant caràcter, avalada pel seu pas per SXSW i Rotterdam; i Docs, amb quatre grans pel·lícules documentals, com la darrera i esperada cinta de Frederick Wiseman, Ex Libris: The New York Public Library, guanyadora del premi Fipresci i nominada al Lleó d’Or a Venècia.

Hi ha que sumar-li als llargmetratges les pel·lícules de les habituals sessions gratuïtes de Movistar+, patrocinador del festival. Entre aquestes, Dave Made a Maze, de Bill Watterson, divertida i creativa cinta guanyadora del Premi Noves Visions al passat Festival de Sitges. Americana també comptarà amb 20 curtmetratges que es projectaran en dues sessions específiques (atenció a The Narrow World, de Brent Bonacorso, un extraordinari curt de ciència ficció, en la línia d’Arrival). Els preus de les entrades, ja a la venda, són de 6 euros per pel·lícula (3 euros per als curts), amb l’opció de comprar un abonament per a cinc sessions per 25 euros.

Americana Film Festival

Americana col·laborarà aquest any amb una retrospectiva de la Filmoteca de Catalunya, dedicada a l’obra del cineasta Alex Ross Perry, que estarà present durant el festival. A més, els més petits podran aprendre a realitzar la seva primera pel·lícula en stop motion, en el taller Americana Kids, i a La Casa del Cine es realitzaran diferents tallers i seminaris. Les activitats del festival es completaran amb dues sessions pensades per als professionals de la indústria.

I, finalment, per primera vegada diverses cintes d’Americana viatjaran per cineclubs de Catalunya, com Igualada, Vilafranca, Manresa, Vic i La Garriga, a més de visitar importants espais culturals de la geografia espanyola, com Tabakalera de Sant Sebastià, La Casa Encendida de Madrid o l’Espai Rambleta de València, en un viatge cinèfil batejat amb el nom de Route 66.

Un any més el Festival Americana ens porta el cinema nord-americà més personal, estimulant i inèdit a les sales. Una gran opció per ampliar horitzons cinèfils. A gaudir-ho!

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies