La 68 edició de la Berlinale ha tingut una arrancada inmillorable. Va arribar Wes Anderson va obrir la competició i va triomfar. Caldrà esperar per saber si “Isle of Dogs” estarà en el Palmarès, però apunta maneres.

Situada suposadament al Japó, “Isle of Dogs” narra la història d’Atari, un nen orfe de 12 anys i el seu gos Spoots. Davant d’una suposada epidèmia de febre canina, l’oncle del nen, el corrupte alcalde Kobayashi, ordena la deportació de tots els gossos de la ciutat de Megasaki a una illa abocador. El primer serà el gos del seu nebot. Llavors, el nen emprèn la recerca del seu millor amic. A la banda dels bons, uns científics que busquen la cura a la grip canina i uns joves que s’enfronten a Kobayashi.

En el seu segon llargmetratge d’animació després de “Fantastic Mr Fox” (2009), Anderson recrea un univers animat ple de detalls i de moviments de càmera. Una faula on la parla dels cans ens resulta comprensible i on els humans han de ser traduïts. On els gossos es pregunten això tan humà de qui som? i què volem ser? I on es juga a la por al diferent.

Isle of dogs Wes Anderson

Per a molts una continuació del seu anterior llargmetratge, “The Grand Hotel Budapest” (2014), la nova pel·lícula del texà és un homenatge a Akira Kurosawa i l’univers animat de Hayao Miyazaki. Anderson torna a comptar amb el francès Alexandre Desplat per signar una magnífica banda sonora. Donant veu a gossos i humans, un planter d’estrelles. Repeteixen actors com Bill Murray, Edward Norton o Jeff Goldblum i s’estrenen Greta Gerwig o Bryan Cranston.

Després d’aquesta reeixida obertura del festival, el dijous arriba l’estrena internacional de “La Llibreria” d’Isabel Coixet, amb el títol en alemany de “Der Buchladen der Florence Green“. Ella estrena la secció no competitiva de Berlinale Special Gala. Darrere dels premis, la primera pel·lícula paraguaiana que competeix a la Berlinale, “Las Herederas“, l’òpera prima de Marcelo Martinessi i “Damsel“, dels germans David i Nathan Zellner -actors i guionistes- a més d’un western protagonitzat per Robert Pattinson i Mia Wasikowska. I amb el nou del coreà Hong Sansoon a la secció “Fòrum”.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies