Moby Dick
7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

La bèstia Pou navega pel Teatre Goya per revenjar-se de Moby Dick

De les tenebres més profundes, l’obsessió per a una revenja, durà el capità Ahab a voler matar la balena blanca, Moby Dick, la que li va arrencar la cama fa un temps. Des de llavors, el sentit de vida del capità ha estat capturar la balena blanca, només amb la mort podrà pal·liar la seva ira. A bord del balener Pequod, posarem rumb al seu propòsit.

Afirma Josep Maria Pou que a Shakespeare se li va oblidar escriure aquest personatge. El capità Ahab porta el pes d’una adaptació teatral que lluita per a no enfonsar-se. Segons l’autor de la novel·la, Herman Melville, és aquesta contemplació fascinada, aquesta constant interrogació davant la força cega de la natura com a presència indefugible del misteri de l’existència, la que exerceix de motor de la història.

Moby Dick Josep Maria Pou

Josep Maria Pou esdevé un animal dels oceans sobre l’escenari en aquesta adaptació teatral dirigida per Andrés Lima. I és que des del primer moment, la ira embogida del capità traspassa oceans, mars, segles i llengües… Pou és capaç de submergir-se en la fondària de l’ànima humana per a fer-nos un retrat del seu complex funcionament. Potser per aquest fet, l’ombra de Pou esdevé massa grossa sobre dos personatges secundaris encongits, que semblen perdre per la borda part de la seva versemblança. L’obsessió encega el rumb del capità Ahab fins a conduir el Pequod (o l’ànima) a la deriva.

Ens trobem davant d’un espectacle de text, pràcticament un monòleg, que tomba i gira sobre la mateixa idea inicial i que densifica una funció ja per se fosca. La complexitat psicològica de l’ésser humà, doncs, queda atrapada en un discurs circular i poc mòbil. De recursos escènics, n’hi ha i de molt bons. Però a voltes, amb una poètica excessiva que els desvirtuen. Com a espectador trobem a faltar més dinamisme, quelcom semblant al que ocorre a l’escena final. Tot i les onades rítmiques i estètiques, la força bruta convertida en talent de Josep Maria Pou il·lumina els mars del Teatre Goya.On: Teatre Goya
Dates: Fins el 18 de Març de 2018
Direcció: Andrés Lima
Text: Juan Cavestany sobre la novel.la de Herman Melville
Preus: De 20 a 30€
Compra Entrades


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X