TV3 estrena, avui a les 21.55, una nova sèrie “Benvinguts a la família”, produïda per Arca Audiovisual (Grup Filmax), una comèdia d’humor negre, amb un toc emocional, de misteri i intriga. Una ficció que té el repte de fer oblidar als televidents “Merlí”, que va acabar amb una certa polèmica i rècord d’audiència i que podria ser l’última de la cadena catalana si continua sobre ella l’amenaça de pagament de l’IVA que li reclamen des de Madrid.

Benvinguts a la família TV3

De què va?

Què estaríeu disposats a fer per tirar endavant la vostra família? L’Àngela, una dona lluitadora i separada, interpretada per Melani Olivares, farà tot el que calgui per la seva família que, degut a les dificultats econòmiques s’ha quedat sense casa.

Aquest és el punt de partida de “Benvinguts a la família”: l’Àngela decideix enfrontar-se a la seva por més gran, el seu pare, un conegut escriptor de novel·les, amb qui fa més de vint anys que no es parla. Quan ella, juntament amb els seus tres fills i el seu cunyat, truca a la mansió del seu pare, es troba amb la seva nova dona, la Victòria, interpretada per Yolanda Ramos. Tots són dins la casa i, de sobte, una situació inesperada farà que les dues famílies apartin les seves diferències i uneixin forces per sortir-se’n.

Benvinguts a la família TV3

Qui hi ha al darrera?

“Benvinguts a la família” arriba amb el segell de Pau Freixas i Ivan Mercadé que ja li han donat a TV3 productes de força qualitat com “Polseres vermelles” o Cites”. A “Polseres Vermelles”, més enllà del context hospitalari, van parlar de la importància del grup d’amics quan ets un nen; més tard, a “Cites”, es van centrar en la recerca de la parella. I ara ens expliquen que “ja teníem el grup d’amics i la parella, estava clar que tocava parlar de la família. Ens hem fet grans, ara ja som pares i ens trobem en aquella etapa en què fas malabars per conciliar feina i família, nens i parella… ”.

Al llarg de 13 capítols de 50 minuts de durada l’espectador seguirà les aventures, bogeries i desventures d’una que família s’anirà trobant amb diversos obstacles que hauran de superar junts. A la sèrie, els personatges s’estimen, es donen suport, lluiten, discuteixen i s’enfaden, però aquestes situacions crearan uns teixits emocionals que posaran la família a sobre de tot.

Amb “Benvinguts a la família” tornen a la família televisiva catalana dues actrius afincades a Madrid com són Melani Olivares en el paper d’Àngela i Yolanda Ramos en el de Victòria. També formen part del repartiment Ivan Massagué (Nando), Nao Albet (Fran), Georgina Amorós (Àlex), Nonna Cardoner (Sara), Leiti Séne (David), Simón Andreu (Eduardo), Lluís Villanueva (Raül Dorado), Betsy Túrnez (Adela), Francesc Ferrer (Pere), Joan Carreras (Marcos), Miquel Fernández (Miquel), Àlex Maruny (Dídac), Eva Santolaria (Lili), Aina Clotet (Lola), Quimet Pla (Leo), Elisabet Casanovas (Paula) i Carme Sansa (Berta), entre altres.

Benvinguts a la família TV3

La “Shameless” catalana?

Per Freixas, les sèries “Modern family”, “Shameless” i “Wheeds” són alguns referents americans que parlen de les diferents famílies amb una perspectiva positiva i alhora una mica gamberra i és el que clarament han volgut fer amb aquesta “Benvinguts a la família”. Evidentment posar referents d’aquesta qualitat té els seus perills, però vist el primer capítol crec que es podria considerar que estem al davant d’una “Shameless” catalana, i quan dic catalana vull dir que és més light en quant a nivells de sexe, drogues i alcohol…i és que, malgrat tot, estem en una cadena pública.

Els dos pilars de la sèrie són sobretot Melanie Olivares amb un personatge que recorda bastant a la Fiona d’Emmy Rossum en el seu paper de mare coratge disposada al que sigui per dur endavant els seus fills i Yolanda Ramos com la Victòria, la madrastra excessiva, expressament sobreactuada, que cubaneja en algun moment i sense filtre a l’hora de parlar tant en català com en castellà. Un personatge que espero que els guionistes hagin aconseguit lligar prou curt perquè no ens acabi cansant però que mesurat pot donar moments molt bons. Al seu costat un planter jove encapçalat pel nom més conegut per l’espectador català, Nao Albet, amb en Fran un friqui peculiar.

A “Benvinguts a la família” hi ha personatges molt diferents, tant joves com adults, de manera que els espectadors s’hi podran veure identificats. Una família poc convencional. I és que això de la família és molt difícil. Molt. S’hi viuen moments divertits i drames; conflictes i reconciliacions. Per això ha estat un tema recurrent en la petita pantalla, on famílies de tota mena hi han tingut el seu espai, el seu mirall i el seu altaveu. Des de “Tots cinc” fins a “Modern Family”, a les sèries de televisió ens permet riure de nosaltres i les nostres famílies esbojarrades.

Benvinguts a la família TV3

La recomanem?

“Benvinguts a la família” vol posar el seu granet de sorra a aquest binomi entre tele i família. Com només hem vist el primer capítol no us podem qualificar tota la temporada, però si us podem recomanar que, com a mínim, li doneu una oportunitat. Estic segura que us farà riure i voldreu veure el segon per continuar amb les aventures d’aquesta família a qui, un bon dia, se li compliquen molt les coses de la manera més tonta. Bé, tonta i una mica delictiva.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X