Un any més, tornarà al recinte de La Farga de l’Hospitalet el Saló del Cinema i les Sèries, una cita ineludible pels fans que en cada edició se supera pel que fa a propostes i activitats. Aquest 2018 la cita serà els dies 2, 3 i 4 de Febrer i a la Finestra Digital sortegem una entrada doble perque pugueu anar-hi el dia que escolliu, cortesia de Blogos de Oro. Participar-hi és ben fàcil, només heu de compartir aquest article a Facebook o Twitter i deixar-nos un comentari sobre quina és la Sèrie o Pel.lícula que més us ha sorprès darrerament i creieu que la gent no s’hauria de perdre. Teniu temps fins dijous 18 de gener a mitjanit. El divendres 19 anunciarem el guanyador. Sort!

I per si necessiteu arguments per convencer el vostre acompanyant, aquestes són algunes de les activitats que s’han preparat aquest any pel Saló:

Estrena de la sèrie “Mira lo que has hecho”

El divendres 2, a les 17:00 de la tarda es projectarà el primer capítol d’aquesta sèrie protagonitzada pel Berto Romero i l’Eva Ugarte. Produida per El Terrat i guionitzada pel propi Romero juntament amb Rafel Barceló i Enric Pardo, la sèrie ens narra en to de comèdia com canvia la vida d’una parella quan es converteixen en pares. Seguirà a l’estrena un col.loqui amb l’actor que respondrà les preguntes dels assistents.

Mira lo que has hecho

Terror catódico americano

El mateix divendres, a les 17:30, el crític i periodista Tonio L. Alarcón oferirá una xerrada sobre els telefilms de terror i fantàstic que van envair les televisions americanes a la dècada dels 70. Un gènere que va marcar una generació de tele espectadors allà i també aquí a mida que anaven arribant a espais com Estrenos TV o als videoclubs.

Produir a Catalunya

Si teniu esperit emprenedor audiovisual, la gent de la revista El Cinèfil us proposen aquesta xerrada en forma de Taula Rodona sobre com es poden aixecar i finançar projectes al marge de les subvencions oficials. Alguns productors independents catalans compartiran les seves experiencies i donaran idees als que vulguin seguir el seu camí.

Masterclass de fotografia

El fotògraf Pablo Gil, especialitzat en fotografia de producte i menjar oferirà el dissabte 3 a les 10:30 una classe magistral imprescindible per aficionats a la fotografia i fodies instagramers.

De turisme pel cine i les sèries

Si sou dels que quan aneu de viatge incloeu a la vostra ruta escenaris de pelis i sèries, aquesta és la vostra xerrada. Un repàs per produccions que han visitat Espanya, des de James Bond a Star Wars, Conan, Indiana Jones o Joc de Trons, i també localitzacions d’altres països que s’han convertit en destí dels frikiviatges de cinèfils i serièfils.

Game of Thrones Girona

Big Data i sistemes de recomanació

Pels més interessats en la tècnica i el negoci que hi ha darrera les plataformes televisives, la professora de la UOC Elena Neira, parlarà el dissabte a la tarda sobre com monitoritza Netflix el nostre comportament com espectadors i com es cuina el sistema de recomanacions de sèries. Algoritmes i sistemes d’intel.ligència artificial són les seves eines per estudiar-nos i procurar que consumim el màxim de temps possible els seus continguts.

Efectes visuals, del guió a la sala de cinema

Durant una hora i mitja, el supervisor d’efectes visuals Luis Tinoco mostrarà el procés de creació dels efectes especials al cinema, des de la descripció dels plans fins que aquests arriben a projectar-se. De manera dinàmica i resolent els dubtes dels aficionats, en aquesta xerrada descobrireu uns quants secrets sobre els universos imaginaris, explosions, monstres i naus especials que ens sorprenen a la gran pantalla.

Star Trek. 30 años de aventuras

I a les 18:00 també del dissabte, és l’hora dels trekkies. Jordi Pomerol i Julián Sánchez ens parlaran de la sèrie Star Trek: La Nueva Generación i ens explicaran unes quantes anècdotes sobre la saga galàctica.

Star Trek

Bandas sonoras. Los sintetizadores en las series

Ja diumenge al matí, el compositor Iván Picazo demostrarà com, amb l’ús de sintetitzadors i plugins es poden composar bandes sonores. Un estudi de producció en viu i en directe per aprendre com realitzar la música de sèries d’èxit com Stranger Things o Joc de Trons.

Héroes y Superhéroes

Diumenge a les 16:30 la professora Raquel Crisóstomo ens parlarà de tots aquests personatges que no paren d’acaparar les ficcions televisives: Daredevil, The Flash, Supergirl… És una moda passatgera? Responen a un interés de la industria audiovisual? O hi ha tot un context geopolític i social que està reformulant la figura dels herois i els malvats?

The Flash

I a banda d’aquestes i moltes més xerrades al Saló hi haurà espai per un munt d’activitats:

Exposicions dedicades a Alien, a Harry Potter, a Star Wars o a la sèrie V.

Subastes de material fotogràfic.

Possibilitat de fer doblatge en viu de fragments de pel.lícules.

Escape Rooms. Dues sales per intentar escapar, ambientades en pelis de suspens.

114 stands d’expositors que inclouen des de merchandising a escoles de cine, fabricants d’equips de fotografia i vídeo o editorials.

La informació completa de tot el que us té preparat el Saló del Cine i les Series 2018, la podeu consultar aquí: http://salondelcine.com/

Sobre l'autor

El cine em va atrapar abans dels 10, la literatura fantàstica abans dels 12 i el rock i les sèries abans dels 15. La cultura audiovisual va obrir davant meu un món de possibilitats i la meva passió per ella ja no té cura. Addicta sense remei a la música en directe, a la ciència-ficció, a una bona historia i a tot el que la creativitat sigui capaç de regalar-nos. Convençuda de que el món sencer és una aventura plena de tresors per descobrir pels que tenim ànima d’Indiana Jones.

Posts relacionats

2 Respostes

  1. LA FINESTRA

    Enhorabona a Kitty Wu. Has estat la guanyadora del sorteig de les dues entrades de dia per al proper Saló del Cine y les Series! En breu ens posarem en contacte amb tu per fer-te-les arribar. Moltes gràcies a tots els que heu participat amb les vostres recomanacions. Estigueu atents que tindrem més sortejos a La Finestra.

    Respon

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies