Tres anuncios en las afueras de Ebbing, Missouri
8.7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

“Tres anuncios en las afueras de Ebbing, Missouri“ va començar la seva carrera europea amb la participació a la darrera Mostra de Venècia, on es va emportar el premi al Millor Guió. Després va ser aclamada al Festival de San Sebastián en el seu passi a la secció Perlas on aconseguí el Premi del Públic a la Millor Pel.lícula. I tot just la semana pasada arrassava als Globus d’Or amb quatre premis més. Però, realment el darrer film de Martin McDonagh és una de les pel.lícules de l’any? Rotundament sí.

La protagonista d’aquesta història és la Mildred Hayes (Frances McDormand). La seva filla Angela (Kathryn Newton), va ser violada i assassinada uns mesos enrera i ella creu que les forces de l’ordre no estan fent prou per trobar el culpable. Per denunciar-ho, decideix llogar tres cartells publicitaris a l’entrada de Ebbing per penjar-hi un missatge que encendrà la polèmica i l’enfrontarà als seus veïns, sobretot la policia del seu poble, capitanejada pel sheriff Bill Willoughby (Woody Harrelson) i l’ajudant Dixon (Sam Rockwell).

El britànic Martin McDonagh es va donar a conèixer fa gairebé 10 anys amb “Escondidos en Brujas“, la seva òpera prima amb la qual es va endur, entre multitud de premis, una nominació a l’Oscar al millor guió original. Després va fer el salt al cinema USA amb la seva peli anterior, “Siete Psicópatas“. I en aquest, que és només el seu tercer llargmetratge, torna a rodar als Estats Units i aconsegueix pujar el llistó en una filmografia curta però que no deixa d’avançar.

Tres anuncios en las afueras Frances McDormand Sam Rockwell

“Tres anuncios en las afueras de Ebbing, Missouri“ és una historia escrita pel propi McDonagh, que té un plantejament dur però que el guionista i director sap convertir en una alternança molt equilibrada entre el drama i la comèdia negra. El crim, la culpa, la dicotomia llei-justicia, el distanciament de la protagonista amb tots els que la rodegen i la violència del seu ex-marit deixen que també es colin a la pel.lícula diàlegs i situacions carregades d’humor i ironia, a estones fins i tot tendresa.

I tot plegat no grinyola gens, sino que construeix un conjunt molt sòlid, en la forma d’una comèdia negra xocant, sorprenent, intel.ligent i enginyosa que aconsegueix ser tant punyent com digerible. No hi són gens aliens els magnífics treballs interpretatius de la inmensa tripleta formada per Frances McDormand, Woody Harrelson i Sam Rockwell, i en papers menors també John Hawkes, Peter Dinklage, Abbie Cornish i Lucas Hedges (Manchester frente al mar).

McDonagh va escriure el seu guió en unes poques setmanes, però abans es va passar uns mesos viatjant per la Nordamèrica rural. I se’n va empapar bé perquè fet i fet, això és el que retrata “Tres anuncios en las afueras de Ebbing, Missouri“, una d’aquestes microsocietats on es concentra el millor i el pitjor de l’ésser humà i que a la vegada tenen la seva pròpia idiosincrasia i manera de funcionar en el seu espai i temps.

Els habitants de Ebbing no són simpàtics i amables, sino desllenguats, violents, racistes i hipòcrites, de tot menys políticament correctes. Però les poc menys de dues hores que McDonagh els dedica conformen una de les visites imprescindibles al cinema que haurieu de fer aquest any.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies