A finals de l’any passat, Netflix va publicar a la seva plataforma un projete que reconvertia en serie una idea originalment pensada per una pel.lícula; una ficció que recupera el gènere del western per la petita pantalla, afegint-li un toc femení diferencial. Us deixem la nostra opinió sobre “Godless”:

De què va?

A l’estat de Nou Mèxic, el poblet de La Belle és un prosper enclavament a l’Oest nordamericà gracies a la mina al costat de la qual s’ha instal.lat. Però un dia, degut a un accident tots els homes dels voltants moren, deixant a les dones soles i havent-se de fer càrrec de tirar endavant amb tot. La més decidida d’elles i la que creu que les dones son capaces de fer el mateix que feien els homes és la Marie Alice (Merritt Wever). Les seves veïnes, menys segures de que el poble no necessiti de nou uns quants homes són la Charlotte (Samantha Soule), la Sadie (Kayli Carter), una jove obsesionada en acabar de construir una petita esglesia perque vingui un capellà a La Belle, la Martha (Christiane Seidel), una artista d’esperit lliure o la Callie (Tess Frazer), una ex prostituta que ara intenta regentar l’escola.

Més allunyada, perquè no té massa bona relació amb les seves conciudadanes, viu l’Alice Fletcher (Michelle Dockery), una dona que ja ha enviudat dues vegades, la darrera d’un indi, i que ara intenta fer funcionar una petita granja criant cavalls amb el seu fill i la sogra. Completen la població local el agents de la llei, el sherrif Bill McNue (Scoot McNairy) i l’ajudant Whitey (Thomas Brodie-Sangster).

Godless Jack O'Connell

L’aparent tranquilitat de La Belle quedarà truncada quan al poble arribin per una banda uns homes que en representació d’una companyia que vol fer-se càrrec de l’explotació de la mina venen a negociar. I per l’altre el fugitiu Roy Goode (Jack O’Connell), que està essent perseguit per la banda de la que abans formava part, liderada per l’implacable Frank Griffin (Jeff Daniels).

Qui hi ha al darrera?

Godless” potser no ha estat de les sèries més publicitades entre les novetats de Netflix, però als seus crèdits hi ha un bon grapat de grans noms. La redacció dels guions i també la direcció de tots els capítols és obra de Scott Frank , autor entre d’altres, de la historia de “Logan”, la pel.lícula que posava fi a les aventures d’un crepuscular Lobezno l’any passat.

Entre els productors que hi han apostat hi ha Steven Soderbergh, Jessica Levin (True Detective, Mildred Pierce) i Michael J. Malone. En l’aspecte tècnic, la fotografia porta la firma de Steven Meizler, el disseny d’escenaris el de Adam Davis (Los juegos del hambre, Super 8) i el vestuari és obra de Betsy Heimann (Pulp Fiction, Casi Famosos).

Entre el repartiment també hi trobareu moltes cares conegudes, sobretot les de Michelle Dockery (la Lady Mary de Downton Abbey), Scoot McNairy (el Gordon de Halt and catch fire), Thomas Brodie-Sangster (el Jojen Reed de Juego de Tronos), Merritt Wever (la Denise de The walking dead) o Jeff Daniels.

Dones al salvatge oest

El fet que un dels centres de “Godless” sigui un poble habitat quasi exclusivament per dones, se suposa que és el fet diferencial d’aquesta història de western.

Les escenes que tenen lloc a La Belle, aporten algunes notes sobre com senyores que abans tenien un rol en aquesta incipient societat, ara han de regentar negocis, portar granges, domar cavalls, construir edificis o educar els nens, a més de defensar-se i aprendre a utilitzar armes, mentre redefineixen les relacions entre elles.

Aquest és un aspecte al que se li hagués pogut treure molt de suc, i sobretot ho aconsegueix a estones amb els personatges de Michelle Dockery i Merritt Wever. Però igual que vam constatar que a “Wonder Woman” l’etiqueta de ser una pel.lícula de superherois feminista no li esqueia gaire, a “Godless” tampoc se li adiu la definició que alguns li han volgut donar de “western feminista”.

Al cap i a la fi, la singularitat de La Belle és un element pintoresc en una sèrie on al cap i a la fi els que fan avançar l’acció són els homes, els que volen controlar la mina, els que volen defensar la llei, els que sembren el terror i els que busquen redimir-se.

Godless Michelle Dockery

La recomanem?

Doncs deixem-ho en un regular punt mig on el que decanti la balança sigui el vostre interés pels westerns i la quantitat de sèries que tingueu visionant.

Godless” pel gènere en el que s’enmarca i pel fet de que inicialment va ser concebuda per ser una pel.lícula que s’ha acabat allargassant en 7 capítols que superen l’hora de duració, té el seu propi tempo. I és un tempo lent on, sí, van passant coses mentre les línies argumentals van confluint i anem sabent més del passat dels personatges a base de flashbacks, i no arriba a avorrir, però no seria la sèrie més trepidant del moment.

I un altre aspecte que heu de tenir en compte és que la premisa inicial, aquest element femení que marca la sinopsi, no s’acaba d’aprofitar tot el que es podria.

Així que al final trobareu un western, amb molt dels elements tòpics del gènere, independentment de que tot comenci i acabi en un poble de dones, hi ha bandits, sheriffs, indis, territori inhòspit, granges enmig del no res i molts trajectes a cavall.

Tot plegat amb una bona factura tècnica, escenaris, vestuari, fotografia i música estan ben cuidats. Juntament amb les bones interpretacions de tot el repartiment.

En resum, el que el gènere us interessi és el que us hauria de decidir. Si us agraden els westerns, aquesta pot ser la vostra sèrie. Si no gaire o espereu trobar-ne un de diferent, “Godless” no ha vingut a canviar les normes ni el ja sabut sobre el salvatge oest.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies