"Los Hermanos Coen" de Ian Nathan
9Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Potser són els germans més famosos de la història del cinema, potser una de les seves pel·lícules està a la teva llista de les millors, si més no, hi ha una escena/imatge que mai oblidaràs. L’univers Coen és immens i el periodista i crític de cinema Ian Nathan ens ofereix una aproximació per intentar comprendre’l a partir de l’anàlisi de la seva filmografia.

Qui no ha vist o com a mínim ha sentit a parlar d’Arizona Baby, Fargo, El Gran Lebowski, O’Brother o No Es País Para Viejos? El denominador comú d’aquestes grans obres són els seus creadors, els germans Coen. Aquestes podrien ser les seves pel·lícules més conegudes però: com es van concebre?, què hi ha darrera d’alguns objectes, imatges, paisatges o plànols?, què s’amaga de debò darrera cada personatge?, com han pogut convèncer a algú a posar diners per finançar alguns dels seus projectes més arriscats?

Ian Nathan fa un recorregut per la carrera cinematogràfica de Joel i Ethan Coen. Els elements fonamentals d’aquest meravellós llibre, i els que marquen els diferents capítols, són totes i cadascuna de les seves pel·lícules. Des de la seva òpera prima Sangre Fácil (Blood Simple) fins a ¡Ave Cèsar!, l’autor ens desvetlla detalls i secrets de cada obra posant-la en el context personal del germans Coen. Hi ha un fort lligam entre els llargmetratges i els directors, no s’entenen els uns sense els altres. A més a més, la interconnexió dels seus projectes es pot evidenciar en petits detalls com noms, personatges i espais. Cal destacar doncs la feina de recopilar i donar sentit a tota aquesta informació fent-la entenedora al lector per aproximar per una banda, al desconeixedor i curiós d’enfrontar-se per primera vegada a una peça dels Coen i per una altra, satisfer a l’apassionat i experimentat seguidor fidel de les propostes audiovisuals dels de Minnesota.

Hermanos Coen Ian Nathan

Cal esmentar la gran qualitat del format, una edició molt treballada on el llibre està dins d’un estoig o funda protectora de cartró. Obrir-lo ja ens prepara per quelcom important, com un petit ritual abans d’endinsar-se a la lectura. La portada, un paisatge gelat que es fon amb el cel, testimoni en primera persona de tot el que esdevindrà a Fargo, on apareix una minúscula bola de bitlles vermella que trenca l’harmonia del conjunt, ens indica que estem a punt de descobrir la carrera cinematogràfica d’uns directors particulars i diferents a la gran uniformitat i linealitat del panorama nord-americà. Un cop ens endinsem a la lectura, gaudirem de la qualitat de les fotografies i de la maquetació. Veure la imatge de la detectiu Marge Gunderson, protagonista de Fargo, o bé a Lebowski i Walter ocupant dues pàgines, ens enriqueixen el text al evocar-nos una amalgama de sensacions emmagatzemades al nostre interior, fruit de la visió d’aquestes grans obres audiovisuals.

Hermanos Coen Ian Nathan

Los Hermanos Coen” de Ian Nathan es tracta en definitiva d’un llibre perfecte per aproximar-se i indagar a l’extensa i diversa filmografia d’uns reconeguts directors però a la vegada introvertits, fet que fa necessari un llibre com aquest per comprendre tot el que s’amaga a les seves genials i inoblidables pel·lícules.Autor: Ian Nathan
Editorial: Libros Cúpula
Colecció: Música y cine
Número de pàgines: 176
Preu: 29.95 €

Sobre l'autor: Ha estat guionista, productor, presentador i editor més de vint anys. Té la sort de recòrrer el món entrevistant al bons i als millors: ha vist treballar a Steven Spielberg, ha compartit un gelat amb Peter Jackson i un munt d’orcos, ha convidat a esmorzar a Sigourney Weaver i ha pogut abraçar a Oliver Stone i Kate Winslet. Es autor de, entre d’altres, els llibres de películes d’Alien (Timun Mas, 2012) i Terminator, i d’una obra per Cahiers du Cinéma sobre el cinema dels germans Coen.


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X