Alanis
6Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Guardonada amb els premis a la Millor Direcció i a la Millor Interpretació Femenina al passat Festival de San Sebastián, arriba ara als cinemes la cinquena pel.lícula de l’argentina Anahí Berneri. Un retrat de la prostitució amb nom de dona, Alanis, que s’allunya tant d’edulcorats contes de fades estil Pretty Woman com de terribles drames sobre màfies d’explotació sexual.

L’Alanis (sí, a la pel.lícula se li pregunta diverses vegades si es diu així per la cantant pero mai dóna resposta) és una noia amb un fill d’any i mig que decideix guanyar-se la vida com a prostituta. Comparteix pis amb una companya de professió, però els problemes amb la policia faran que el propietari del pis les deixi al carrer. Comença així per l’Alanis una lluita per recuperar el seu mode de vida i proporcionar certa seguretat al seu petit, davant de la incomprensió tant de la tieta que l’acull durant uns dies a la rebotiga de la seva tenda de roba com d’altres prostitutes de carrer que no acceptaran que els ocupi les cantonades i els robi els clients.

Alanis

Alanis és una d’aquelles pel.lícules que en la superfície sembla que no expliqui gran cosa. A la cinta entrem a la vida de la protagonista (Sofía Gala) quan ja fa temps que porta la vida que ha decidit portar i deixem la sala de cine després de ser-ne partíceps per pocs dies i amb la sensació que les coses no li canviaran pas gaire en endavant. Però és sota aquesta aparentment intrascendent superficie on s’amaguen les virtuds d’una cinta que en el fons planteja un discurs ferm i coherent.

Ho fa sense necessitat de cops d’efecte, amb els seus plans meticulosament calculats, amb la naturalitat amb la que mostra el cos femení ja sigui alimentant el fill com practicant sexe per diners, amb un discurs orientat a desmuntar hipocresies que defensa unes condicions dignes per les dones que sí han decidit lliurement exercir la prostitució. I ho fa sobretot amb una actriu protagonista a l’alçada de totes aquestes facetes. A través d’ella, en conjunt, és precisament en aquesta normalització de la resignació de l’Alanis a la seva vida on la pel.lícula dóna el cop més contundent.

Després de la decebedora “Aire Libre” (2014), aquest 2017 ens hem reconciliat amb Anahí Berneri i el seu cinema.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X