La liga de la justicia
4Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Els “X-Men”, els “Vengadores”, “Los Guardianes de la Galaxia”, fins i tot les darreres “Thor” o “Iron Man”… ja fa temps que al cinema de superherois sembla que se li hagi quedat curt dedicar una pel.lícula a un sol personatge i que en pos del més espectacular ara toqui ajuntar a la pantalla els grups d’herois que ja fa dècades que campen als còmics. A la desastrosa “Batman vs. Superman” ja s’apuntava el naixement d’un d’aquests mítics grups que ara pren cos. Arriba la Lliga de la justicia, la banda coral de l’univers DC.

El món ha quedat en shock després de la mort de Superman (Henry Cavill). Però els herois supervivents, Batman (Ben Affleck) i Wonder Woman (Gal Gadot), saben que el planeta Terra està a punt d’enfrontar-se a una terrible amenaça i per això comencen a seguir el rastre a altres persones amb habilitats especials. Barry Allen/The Flash (Ezra Miller), Arthur Curry/Aquaman (Jason Momoa) i Victor Stone/Cyborg (Ray Fisher) se’ls unirán just a temps quan arriba a la terra Sttepenwolf (veu de Ciarán Hinds), un dimoni a la busca de tres caixes màgiques que li permetràn acabar amb tota vida.

Zack Snyder va haver de deixar la feina a mitges per una tragedia familiar, Joss Whedon va arribar amb la pel.lícula començada per acabar la feina, diverses escenes rodades de nou i fins una desena de guionistes que han deixat el seu nom a la historia. La producció d’aquesta “Liga de la Justicia” no ha estat precisament plàcida i tot plegat es nota i molt en el resultat. El dubte és si la cosa hagués anat millor sense tants entrebancs.

La liga de la justicia

El principal problema és que aquesta Lliga de la justicia no lliga. Allà on la competencia Marveliana ha sabut conjugar els poders i moments per brillar dels seus personatges, cedint-los espais per lluir-se a cadascun, aqui els integrants del grup no tenen cap química entre ells, ni rol definit. Wonder Woman, que havia encès una llum d’esperança en l’univers DC amb la seva pel.lícula en solitari, evidencia aquí que funcionava millor ella sola que rodejada de testosterona superheroica. Aquaman no pinta pràcticament res en una trama on els seus poders tenen ben poc sentit i utilitat. Cyborg se’ns apunta com un jove turmentat que descobreix els seus poders a toc de conveniencia forçada. A The Flash li toca ser el gracioset, tirant per terra les característiques que havien calat entre els fans de la seva versió televisiva interpretada per Grant Gustin. Superman se’ns ha tornat un ésser nyonyo de físic retocat per ordinador. I el Batman crepuscular de Ben Affleck no sembla que pugui aportar ja res més que la seva veu ronca, posat permanentment seriós i hiperdimensionades armadures.

En resum, el conjunt no funciona com a conjunt. I així, “La liga de la justicia” es pren més de 45 llarguissims minuts en una introducció que ens els va presentant per separat, amb escenes inconexes i de muntatge atropellat mentre es va apropant el climax que protagonitza l’aparició del temut Steppenwolf. Un dolent, barroerament dibuixat per art i màgia dels efectes especials, que tampoc no acaba de mostrar arguments de pes com per haver requerit la reunió de tant de superheroi amb diferents habilitats per enfrontar-s’hi.

La LIga de la Justicia

La segona part de la pel.lícula almenys es dedica a l’acció i l’entreteniment. I tot i que no ens fa oblidar que el film no ha mostrat gaire interès en cuidar la història i els seus personatges, o que no entenem com amb l’alt presupost en CGI hi ha moments de vergonya aliena, almenys durant una estona la cosa resulta entretinguda.

Al final però, marxem amb la sensació que els elements que havien de sumar a la pel.lícula acaban fent que el tot sigui menys que la suma de les parts; que els tocs de Snyder i de Wheddon no combinen sino que es sabotegen l’un a l’altre, i que els diferents superherois, frases buides a banda, no han tret res positiu de presentar-se junts.

Això si, per l’escena post-crèdits s’apunta que ja hi ha una seqüela en camí. A la tercera serà la bona?

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X