El Autor
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Manuel Martín Cuenca, després de “Caníbal”, torna a la gran pantalla amb una història divertida, vergonyant, intel·ligent i amb molta, molta mala baba d’un notari, interpretat per Javier Gutiérrez, desesperat per escriure la gran novel·la.

Álvaro vol ser escriptor, però tot el que escriu és fals, pretensiós, insípid. Treballa com a escrivent en una notaria de Sevilla i la seva vida és grisa, acolorida només pels seus somnis. La seva dona, Amanda, és tot el contrari. Sempre ha tingut els peus a terra i mai ha somiat amb ser escriptora. No obstant això, és ella la que es posa a escriure i li surt un best-seller. Ironies de la vida. La separació és inevitable. I en aquest moment, Álvaro decideix afrontar el seu somni: escriure una gran novel·la. Però és incapaç; no té talent ni imaginació. Guiat per Juan, el seu professor d’escriptura, indaga en els fonaments de la novel·la, fins que un dia descobreix que la ficció s’escriu amb la realitat. Álvaro comença a manipular als seus veïns i amistats per crear una història, una història real que supera la ficció.

L’any 2013, el director d’Almeria Manuel Martín Cuenca va portar al Festival de Donostia “Caníbal” amb el seu protagonista psicòpata al més pur estil “Dexter”. Ara torna, acompanyat de Javier Gutiérrez, María León, Adelfa Calvo, Adriana Paz, Tenoch Huerta, Antonio de la Torre i Rafael Téllez, amb l’adaptació de la novel·la de Javier Cercas, “El movil” que també es va poder veure en el Festival basc.

El autor

“El autor” és una sàtira del món creatiu on se sentiran identificats i tocats tots aquells que algun cop han (hem) volgut convertir-se en escriptors i s’han topat amb l’horror de la pàgina en blanc o imitant els seus autors preferits de manera ridícula. El film és una gamberrada perversa i exagerada tractada amb intel·ligència. Els seus millors moments són, precisament, els de més mala baba. El film també aprofita l’obsessió d’aquest autor encarnat esplèndidament per Javier Gutiérrez per criticar conductes socials i temes d’actualitat com el feixisme, el racisme, el desig d’eterna joventut o la crisi. I Manuel Martín Cuenca transporta l’espectador a través d’un carrusel de moments impactants que sorprenen, horroritzen en certs moments i fan esclatar el riure.

Ja ho he dit, però hi ha que destacar la interpretació de Javier Gutiérrez en la pell d’aquest notari projecte d’escriptor patètic, un dolent poca pena. Tampoc puc deixar de parlar dels grans moments que ens ofereix Antonio de la Torre fabulós com a professor de narrativa “jetas” i desbordat per la falta de talent dels seus alumnes.

“El autor” és una proposta divertida, intel·ligent, amb una necessària i saludable mala llet. Si mai heu fet algun curs de narrativa, riureu entre avergonyits i identificats al màxim.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies