Nimio
8.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Fundat a Valencia per Anabel Colazo, Pau Ferrando, Maria Ponce, Núria Tamarit i Luis Yang, NIMIO és un fanzine que ha portat una trajectòria exitosa. Però com passa amb tots els fanzines (que estan formats per histories i estils diferents on els seus autors, o millor dit autoeditors, plens d’imaginació influenciada en els videojocs i la ciència ficció aboquen molta il·lusió i frescor en els seus guions) ha tingut una vida curta. I això que van publicar 7 números que tenien una periodicitat quasi mensual.

La qualitat en les històries i en els dibuixos dels seus autors, va fer que fossin escollits com a millor fanzine al Saló del Còmic de Barcelona 2016. I això ha fet, a la vegada, que una editorial, en aquest cas La Cúpula, editi l’últim número del fanzine NIMIO.

En aquest últim número, de 180 pàgines, ens trobem amb una gran festa de comiat dels seus creadors, acompanyats d’altres autors que són convidats a participar-hi, com Roberta Vázquez, Antonio Hitos, Jose Domingo, Álvaro Ortiz, Ken Niiumura, Bea Tormo i Erica Fustero, que tots junts formen el present i el futur del còmic a l’Estat. Per això aquest volum és un bon aparador per poder veure els propers cracks i les noves tendències, que seguiran el seu camí acollits per Ediciones La Cúpula.

Nimio

Segons el seu esperit fundacional, les historietes de NIMIO respecten unes premises bàsiques: han d’estar protagonitzades per personatges únics reutilitzables, la comèdia és el gènere predominant i es vol fugir del costumbrisme. No en va els seus autors la van crear per evocar els continguts de les revistes infantils que llegien de petits.

He gaudit molt amb les “nimiedades” de NIMIO; una llàstima no haver-les descobert abans i ara tinc la feina de buscar els números anteriors per veure la progressió del seus autors, perquè m’han despertat la curiositat.

Adéu NIMIO.Editorial: La Cúpula
Pàgines: 180
ISBN: 978-84-1640064-5
Preu: 10€


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X