"L'home que perseguia la seva ombra" de David Lagercrantz
6Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

A “L’home que perseguia la seva ombra”, la cinquena part de la sèrie Millennium, creada per Stieg Larsson, David Lagercrantz teixeix una història sobre l’abús de poder i les ombres – en forma de drac- que persegueixen la Lisbeth Salander des que era una nena.

La Lisbeth Salander està tancada a la presó de Flodberga, on mira d’evitar per tots els mitjans qualsevol conflicte amb la resta de les presoneres. Però quan es converteix en la protectora de la jove de Bangladesh que ocupa la cel·la veïna, la perillosa líder de les internes posa la Lisbeth en el seu punt de mira.

En Holger Palmgren visita la Lisbeth i li explica que ha rebut una sèrie de documents que contenen informació sobre els abusos que la jove va patir durant la infància. Llavors ella demana ajuda a en Mikael Blomkvist i tots dos comencen una investigació que pot treure a la llum un dels experiments més atroços que el govern suec va portar a terme durant els anys vuitanta.

Aquesta és la sinopsi de “L’home que perseguia la seva ombra”, la cinquena part de la sèrie Millennium, creada per Stieg Larsson i que ara està en mans de David Lagercrantz publicada per Columna en català i per Ediciones Destino en castellà.

L’essència de Lisbeth Salander a través del seu tatuatge és l’origen d’aquesta nova història de la saga Millennium. Per quines raons va decidir fer-se’l? La resposta entronca amb un dels malvats que han creat la Lisbeth com la coneixem i que enllaça amb l’abús de poder en nom de la ciència que va afectar un bon nombre d’infants. Curiosament que aquesta sigui l’essència d’aquest cinquè llibre de Millennium no converteix a la Salander en més protagonista, sinó tot el contrari… el seu personatge sobretot, però també el de Mikael Blomkvist es converteixen en bona part del llibre en secundaris. Un crim literari, des del meu punt de vista, tenir un gran personatge i fer-lo desaparèixer estones llargues, capítols sencers.

Però no són les úniques pegues que li trobo a “L’home que perseguia la seva ombra”. Les trames d’aquesta nova entrega estan molt per sota de la complexitat i el nervi de la trilogia original. El thriller pràcticament és inexistent, el toc de negre també i la història recau en un cas de bessons que ja hem sentit, llegit i vist en milers de relats de tota mena. Entretingut, amb un final precipitat i poca cosa més. Lamentablement, i em sap molt greu perquè sóc fan de la saga, aquesta nova entrega està molt lluny de la trepidant saga que ens va fer adorar a Mikael Blomkvist i, sobretot, Lisbeth Salander.Editorial: Columna
Web editorial
ISBN: 978-84-664-2286-4
Pàgines: 608
Preu: 22.50€


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X