La pell freda
6Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Arriba als cinemes “La pell freda”, l’adaptació de Xavier Gens de la novel·la fantàstica d’èxit d’Albert Sánchez Piñol. Escenaris inquietants i criatures estranyes, amb una irreconeixible Aura Garrido en el repartiment, al costat de Ray Stevenson i David Oakes.

En una illa perduda al mig de l’oceà, dos homes es defensen, nit rere nit, resguardats en un far, del setge d’unes estranyes criatures marines. Sotmesos a l’extrema tensió, sense entendre les raons de l’atac, hauran de replantejar-se com enfrontar-se al desconegut.

Fantasia, terror, la crueltat humana, el desig, la possessió es barregen en aquesta adaptació de l’exitosa obra d’Albert Sánchez Piñol. Amb David Oakes, Ray Stevenson i una Aura Garrido, que no sembla ella, sota la direcció de Xavier Gens, un dels renovadors del terror francès amb pel·lícules com “Frontière(s)”, “Hitman” i “The Divide”.

Anirem a pams. Aquesta adaptació cinematogràfica està bé, si la considerem únicament una pel·lícula d’aventures. Ben rodada, bons efectes, maquillatge de les bèsties perfectament aconseguit, les imatges dels atacs efectives, inquietants, sense grinyolar des del punt de tècnic. El resum és que, formalment, és una pel·lícula correcta.

La pell freda

Com adaptació, en canvi, es poden posar molts “peròs”. Vaig llegir “La pell freda” fa força temps i hi ha dues coses que recordo perfectament: primer, la sensació de quedar-me colpejada per un llibre que té un principi sense concessions i segon, trobar moments desagradables, de violència física i sexual vers l’Aneris, aquesta granotot interpretada per Aura Garrigo que et fa pensar que els no humans, ho són més que no pas els humans.

Aquesta “pell freda” de Gens és més light. La relació entre humans i els granotots s’ha eliminat, suavitzat i romantitzat amb un desenllaç que no s’acaba d’entendre com cal. La relació entre el personatge de David Oakes i la granotot Aneris és massa idíl·lica. Ell ha estat convertit en un heroi romàntic i s’ha perdut molt del missatge de deshumanització que duu associat el llibre.

En resum, una adaptació per nouvinguts al món dels granotots. A vosaltres us recomanem agafar el llibre. Si ja l’heu llegit doncs ja notareu les mancances per vosaltres mateixos.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies