Creative Control
8.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Quan la vida es torna virtual, la realitat t’enganya. Creative Control ens porta a un futur no molt llunyà on la realitat virtual forma part de la vida quotidiana de les persones. El protagonista, David, és un publicista a qui li encarreguen la campanya d’unes ulleres que proporcionen a qui les porta una experiència de realitat augmentada: tenir el contingut del teu telèfon mòbil enfront teu, gravar el que veus o interactuar amb el teu entorn. Insatisfet amb la seva relació sentimental, David utilitza les ulleres per a crear un avatar del seu objecte de desig, la novia del seu millor amic.

En aquests primers anys del Segle XXI són moltes les ficcions que reflexionen sobre com les avenços tecnològics, suposadament convenient per al nostre progres material, podrien comportar una conflictiva alteració de la percepció de l’entorn i de la nostra forma d’interactuar amb les persones. A la nostra societat digital d’interaccions globals, on més que mai sembla fàcil relacionar-te amb qualsevol persona de qualsevol lloc, augmenta la preocupació per la virtualitat dels vincles humans. Temàticament, Creative Control es situa a mig camí entre el millor capítol de Black Mirror (Cap. 3: Toda tu historia), Her (Spike Jonze) i Ex Machina (Alex Garland), mostrant, a partir d’un avenç tecnològic, la caiguda en espiral del protagonista, incapaç de mantenir el control del seu món.

Creative control

Creative Control, rodada en un preciós blanc i negre, està dirigida, escrita i interpretada per Benjamin Dickinson, el nou Shane Carruth (Primer, Upstream Color). Amb influències de Stanley Kubrick, a la seva banda sonora clàssica i en els moviments de càmera, aquest relat sinistre, ens parla d’un món en el que els límits entre la realitat i la fantasia es desdibuixen i en el que conflueixen, es barregen i xoquen les nostres vides públiques, privades i imaginàries. Una sensacional i hiperestilitzada baixada als inferns que també presenta similituds amb la darrera pel·lícula de Nicolas Winding Refn, The Neon Demon.

Creative Control, una de les triomfadores del Festival SXSW de 015, és una d’aquestes perles que val la pena descobrir, una futura pel·lícula de culte del gènere. Lamentablement, la seva estrena a les sales no li farà justícia i probablement tingui un pas breu per la cartellera. Així que el millor que es pot dir per acabar aquesta crítica són les següents quatre paraules: no se la perdin.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies