Els fans del cinema de gènere estem d’enhorabona. En pocs dies comença una nova edició del Festival de Sitges i al novembre arriba el Festival de cinema de terror de Molins de Rei, un certamen que en els darrers anys està consolidant-se com a cita rellevant per a tots els amants del cinema de terror. El passat 15 de setembre va tenir lloc a la Sala Gòtica de Molins la presentació de la nova edició, del 10 al 19 de novembre, i que comptarà amb diversos punts d’interès. Us presentem els més destacats:

Programació

Comencem pel més important d’un festival de cinema: les pel·lícules de la seva programació.  A la seva trigèsima sexta edició el certamen de Molins oferirà una panoràmica amplia de les actuals formes cinematogràfiques de l’horror. Entre els llargmetratges que es podran veure al Teatre de la Peni de Molins destaquen:

Framed: en una aposta per potenciar la nostra cinematografia, un film de terror del nostre país inaugurarà la present edició de TerrorMolins. Com a un capítol de Black Mirror, la pel·lícula de Marc Martínez Jordán ens parla del ús desmesurat i amenaçador que poden desencadenar les noves tecnologies de la comunicació a una societat entregada al fenomen de la viralitat.

Framed

Hounds of Love: la història d’una noia segrestada per una parella desequilibrada és l’òpera prima de l’australià Ben Young, una de les experiències cinematogràfiques més incòmodes dels darrers anys, aixecant passions a tots els festivals en els que s’ha presentat.

Replace: la protagonista d’aquesta pel·lícula de Norbert Keil es desperta atordida, sense recordar el seu passat. Aviat es donarà compte que la seva pell comença a deteriorar-se ràpidament. Us va agradar The Neon Demon? Aquest és el ‘body horror’ de la temporada, una nova reflexió sobre la bellesa i la decadència.

Les affames

Les affames: des de Quebec ens arriba una pel·lícula de zombis diferent. Robin Aubert dirigeix un film de morts vivents en un entorn rural, combinant estètica hiperrealista i situacions surrealistes.

Black Hollow Cage: Alice és una noia traumatitzada per la pèrdua del seu braç que viu aïllada a un bosc amb la única companyia del seu pare i un gos llop. Un dia es troba amb un estrany cub que posseeix la capacitat de canviar el temps. Drama de ciència-ficció, amb molt bona factura estètica, dirigit pel madrileny Sadrac González, i que ha recollit elogioses crítiques i premis a diferents festivals de gènere.

 

Homenatge Haneke

Aquest any TerrorMolins retrà homenatge a Michael Haneke amb el leitmotiv “Haneke or the edge of horror” i la clara intenció a la programació d’explorar els nous camins cinematogràfics del gènere. El realitzador austríac estrenarà properament el seu nou film, Happy End, però el festival farà una mirada a la seva obra, caracteritzada per la narració de crus drames quotidians a partir d’un estil inquietant, fosc i pertorbador. Es projectarà Funny Games (1997), la seva obra més icònica, entre d’altres films seus.

Michael Haneke

A més, el Festival de Molins presentarà, conjuntament amb l’editorial Hermenaute, el llibre Michael Haneke: la estètica del dolor. Coordinat per Albert Galera, director artístic del festival, i prologat per Carlos Losilla, un dels crítics més reconeguts del nostre país, l’assaig repassa detalladament l’obra del realitzador austríac, aportant claus per comprendre tant la seva obra com els límits de l’horror contemporanis.

 

Activitats paral·leles

Més enllà de l’exhibició de llargmetratges, durant els deu dies de TerrorMolins es realitzaran nombroses activitats complementaries.

La Sala Gòtica serà la ubicació de la segona seu del festival i allotjarà diverses sessions de projecció de curtmetratges, tant per a un públic adult com infantil.

Una de les novetats d’aquesta edició serà una jornada lúdica centrada en els jocs de taula de terror i misteri, Molins Horror Jocs, amb el patrocini de la botiga online Mathom. A més, tindrà lloc un escape room massiu, organitzat per l’empresa Cuenta Atrás, on els participants hauran d’escapar d’una història ambientada a l’inquietant univers de Haneke.

En la seva aposta per apropar el cinema al públic més jove, TerrorMolins estrenarà també un innovador taller infantil, en col·laboració amb la Biblioteca Pau Riba de Molins de Rei i Kineina Audiovisuals, dirigit a nens a partir de 9 anys, amb l’objectiu que els participants gravin una escena amb els elements més característics del cinema de terror.

També tindrà lloc el concurs de microrelats, amb un premi especial per als alumnes d’instituts, i el concurs de vídeos de terror de 20 segons, patrocinat per Movistar+.

En el marc del festival, es realitzarà també una jornada de networking que servirà com a punt de trobada entre cineastes emergents i diverses empreses del sector.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies