En un palmarès força celebrat pels assistents al Festival de San Sebastian d’enguany, el jurat dirigit per John Malcovich ha trencat inèrcies d’anys. Per una banda, una comèdia nordamericana ha estat la guanyadora de la Conxa d’Or. “The disaster artist” li ha valgut al multifacètic James Franco el màxim premi del certamen amb la seva hilarant història sobre el making of de “The Room”, considerada un horror de pel.lícula però que segueix omplint sales en les seves projeccions als Estats Units. La premsa, associada en els premis Feroz, ha coincidit en aquesta ocasió amb el Jurat.

També aquesta ha estat l’edició que premia per fi una dona amb la Conxa a la Millor Direcció per segon cop en 65 edicions. Una emocionada Anahí Berneri recollia el premi per la seva pel.lícula “Alanis“. Una cinta sobre una prostituta que ha de trobar la manera de seguir guanyant-se la vida quan es troba al carrer, que també li ha valgut el premi a la millor interpretació a la seva protagonista Sofia Gala.

Anahi Berneri

Dos premis han correspost també al cine local. La cinta basca “Handia” ha obtingut tant la menció especial del jurat com el premi Irizar al cine vasco amb la seva historia sobre dos germans al segle XIX, un gegant i un exsoldat de les tropes carlistes que torna al caserio del seu pare després de la guerra.

Fora de la Secció Oficial, també ha fet doblet la pel.lícula francesa sobre la violència de gènere “Jusqu’à la garde” de Xavier Legrand vista a la secció de Perlas.

I també de la Secció Perlas ha sortit la cinta a qui el públic assistent ha otorgat la millor puntuació, “Tres anuncios a las afueras de Ebbing, Missouri“ de Martin McDonagh, sobre l’enfrontament entre la mare d’una adolescent assassinada i el cos de policia del seu poble.

 

Aquest és el palmarès complet d’aquesta 65 edició del Festival de San Sebastián:

Conxa d’Or a la Millor Pel.lícula: The disaster artist de James Franco

Premi Especial del Jurat: Handia de Jon Garaño i Aitor Arregi

Menció Especial del Jurat: So Help me God

Conxa de Plata a la Millor Direcció: Anahí Berneri per Alanis

Conxa de Plata a la Millor Actriu: Sofia Gala per Alanis

Conxa de Plata al Millor Actor: Bogdan Dumitrache per Pororoca

Premi al Millor Guió: Diego Lerman per Una especie de familia

Premi Millor Fotografia: Florian Ballhaus per The Captain

Premi del públic a la Millor Pel.lícula: Three billboards outside Ebbing, Missouri de Martin McDonagh

Premi del públic a la Millor Pel.lícula Europea: Jusqu’à la garde de Xavier Legrand

Premi Zabaltegi-Tabakalera: Braguino de Clément Cogitore

Premi Horizontes: Los perros de Marcela Said

Premi Nuev@s Director@s: The shower de Marine Francen

Premio otra mirada: Jusqu’à la garde de Xavier Legrand

Premio Irizar al Cine Vasco: Handia de Jon Garaño i Aitor Arregi

Premi Feroz Zinemaldia: The disaster artist de James Franco

Cine en construcción: Ferrugem

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies