Estem a la recta final del Festival i avui hem rigut (molt) amb “The disaster artist” dels germans Franco i hem gaudit i patit amb les aventures i problemes infantils de “The Florida project” i “Loveless”. Aquesta edició ja s’acaba. Demà, últim dia.

THE DISASTER ARTIST

“The Disaster Artist” de James Franco és la història real del ‘making of’ de la pel·lícula “The Room” que ha estat considerada com “el “Ciutadà Kane” de les males pel·lícules.” La pel·lícula clàssica de culte de Tommy Wiseau s’ha estat projectant en sales completament plenes per tot Amèrica del Nord des de fa més d’una dècada.”The Disaster Artist” és una buddy comedy sobre dos inadaptats a la recerca d’un somni. Quan el món els rebutja, decideixen fer la seva pròpia pel·lícula, una meravellosament espantosa, gràcies als seus moments involuntàriament còmics, les seves trames disperses i les seves terribles interpretacions.

The Disaster Artist

Pel·lícules com “The Disaster Artist” suposa, en qualsevol festival, una ocasió desengreixant de les opcions més reflexives i feixugues. James Franco dirigeix i protagonitza aquesta joia còmica sobre com es va fer “The room”, una pel·lícula tan espantosament mal feta, interpretada i guionada que ha passat a convertir-se en un film de culte. Al costat de James Franco, el seu germà Dave.

“The Disaster Artist” és una gran comèdia sobre els somnis, com lluitar-hi malgrat tot i per sobre de qualsevol opinió aliena que et posi en dubte. Ja ho ha dit el mateix James Franco en roda de premsa: “Tot aquell que hagi tingut un somni es veurà reflectit a ‘The Disaster Artist’. Quan vaig llegir el llibre, immediatament, vaig pensar que era una història de Hollywood i esbojarrada, però en el fons és una cosa molt universal perquè tothom que té un somni i aquesta idea pot relacionar-se amb la lluita de Tommy”.

La hilarant pel·lícula amb els seus diàlegs i els seus personatges increïbles però reals perfectament interpretats pels germans Franco -sobretot en James que clava a l’excèntric Tommy Wiseau-, han omplert el passi de premsa del Principal de riures.

THE FLORIDA PROJECT

“The Florida Project” explica la història de Moonee, una precoç nena de sis anys, i el seu dispar grup d’amics. Les vacances d’estiu dels nens estan plenes d’aventures i entremaliadures, mentre que els adults al seu voltant viuen temps difícils. Per tot Estats Units els motels barats s’han convertit en l’últim refugi per a aquells que ja no poden assegurar-se una residència permanent. Aquests indigents invisibles són cada vegada més, i el 41% el conformen famílies que lluiten dia a dia per conservar un sostre sota el qual aixoplugar-se. Aquesta història té lloc als afores d’Orlando, capital de vacances del planeta, i llar del “lloc més màgic del món”. Al llarg de tota la carretera que travessa la terra dels parcs temàtics i els ressorts, els motels barats que en el seu dia atreien als turistes explotant la mística de Disney, alberguen ara les famílies sense llar. Moonee i la seva mare Halley, de 22 anys, viuen en un d’aquests llocs: el Magic Castle Motel.

The Florida Project

“The Florida Project” de Sean Baker va causar sensació a la Quinzena de Realitzadors de Cannes i a Toronto. Avui l’hem pogut gaudir a la secció de Perles del Festival. La pel·lícula és el típic producte amb nens, nens que ens mostren el seu món ple de jocs més o menys innocents. I com a contrast, el món dels adults seguint la seva evolució paral·lela, fins el moment que tots dos topen i el dèbil surt perdent.

El més destacat de “The Florida Project” és la interpretació dels més petits, sobretot de Brooklynn Prince com a Moonee, aquesta nena que no para quieta, que es fica allà on no la demanen i desvergonyida com una mala cosa. Entre els adults Willem Defoe i Bria Vinaite.

Una pel·lícula simpàtica, divertida, amb el rerefons d’una realitat social nord-americana de gent que no té prou ingressos per tenir casa pròpia i acaba vivint en una habitació de motel i un desenllaç senzill però que trenca el cor més dur.

NELYUBOV / LOVELESS (SIN AMOR)

Una parella enmig d’un desagradable divorci no té més remei que unir les seves forces per trobar el seu fill, desaparegut en una de les discussions.

Loveless

La segona pel·lícula de la secció de Perles també té un protagonista infantil. Des de la gelor de Rússia arriba Andrey Zvyagintsev un retrat cruel de l’invidualisme egoista de la societat. Premi del Jurat a Cannes, la pel·lícula ens mostra un matrimoni en procés de divorci que utilitzen el seu únic fill com a arma contra l’altre, mentre només es preocupen de gaudir de les seves noves vides. Fins que arribarà el dia que paguin el seu egoisme…

Amb una gran elegància visual i la música d’Evgeny Galperin, el missatge de “Loveless” és una pedrada demolidora a aquesta societat que només mira per ells mateixos quan no estan pendents del mòbil.

LA PESTE

Durant una plaga de pesta negra a l’esplendorosa Sevilla de 1587 un exmilitar, Mateu, torna, honrant la seva paraula, per trobar i treure de la ciutat al fill d’un amic mort. Mateu va haver de fugir de la ciutat per salvar la vida. La Inquisició va condemnar a mort per imprimir llibres prohibits. Abans d’aconseguir el seu objectiu, Mateu és arrestat pels agutzils de l’Inquisidor, qui promet perdonar-li la vida a canvi de resoldre una sèrie de crims amb tints diabòlics que s’estan produint a Sevilla.

La Peste

Per primera vegada, que jo recordi, s’ha estrenat en el Festival, una sèrie. Concretament els dos primers episodis de la nova sèrie de televisió “La peste” dirigida per Alberto Rodríguez. Ja us parlarem amb més detall d’aquesta ficció de Movistar+ quan s’estreni, a la secció de Televisió. Us puc avançar que no ens ha fet massa el pes. Bones ambientacions amb un primer capítol amb un excés de trames obertes i no prou interessants.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X