Avui, a les 21.55, “Merlí” arriba a la tercera i última temporada. Catorze capítols que, a més, estrenen franja d’emissió, tot just després del “Telenotícies vespre”, un horari reclamat des del principi de la sèrie. És la traca final de la sèrie revelació de TV3, produïda per Veranda TV, amb idea i guió d’Héctor Lozano, direcció d’Eduard Cortés i protagonitzada per Francesc Orella.

Merlí 3 temporada

Ha passat Nadal i els alumnes tornen a classe amb el Merlí. El segon curs de Batxillerat continua per al professor i els seus peripatètics. Tots són conscients que el temps d’institut s’està acabant i que s’acosta la selectivitat i la universitat. A classe s’arrossegaran unes trames amb què es va acabar la segona temporada: el Pol i la Tània hauran de definir bé la seva relació; el Joan i el Gerard s’han fet encara més amics i, amb ells, l’espectador es divertirà molt; el Marc haurà de decidir si el seu pare pot tornar a casa i recuperar la vida familiar, o no; s’aprofundirà en la maternitat de l’Oksana…

Creix l’univers Merlí: nous professors, nous pares

A la sala de professors hi ha novetats. L’Eugeni és el director de l’institut i hi arriben cares noves. El Gabi (Pau Vinyals) és el nou jove professor de literatura, la seva primera incursió al món de l’ensenyament, amb 26 anys. Amb aire juvenil, el primer dia el confonen amb un alumne i té un punt friqui que el fa entranyable.

Merlí 3 temporada

Qui més sacsejarà el Merlí serà la Silvana (Carlota Olcina), la nova professora d’Història, que tindrà molt bona acollida al claustre. El Merlí, d’entrada, estarà entusiasmat amb l’arribada d’aquesta professora creativa, però, a poc a poc, anirà veient que els alumnes l’estimen molt i començarà a estar-ne gelós.

El Merlí, però, no deixarà de fer les classes de filosofia a la seva manera particular, guanyant-se els peripatètics tal com ho va fer des del primer dia de classe. El curs s’acabarà amb noms de pensadors com Hannah Arendt, Kierkegaard, Albert Camus, Marx i Sant Agustí.

També es coneixeran dos pares nous: la Júlia (Elena Vilaplana), mare de la Tània, i el Ricard (Isaac Alcayde), pare del Marc.

Merlí 3 temportada

Els peripatètics

I què se’n farà, dels peripatètics? L’Oksana (Laia Manzanares), ja sense haver d’amagar l’existència del seu fill, ensenyarà el que té dins i es veurà d’on ve la seva rebel·lia. La Mònica (Júlia Creus) tornarà al nou trimestre tranquil·la emocionalment, fet que li permetrà ser més amiga dels seus amics i propera als problemes dels altres, encara que, en el fons, enyorarà al Gerard. Entre l’Oksana i la Mònica es crearà un vincle d’amistat que els serà d’ajuda mútua.

L’Ivan (Pau Poch) va acabar la segona temporada reconeixent el que sentia per la Berta (Candela Antón), encara que aquesta no sembla correspondre’l. En aquesta temporada, l’Ivan, com tots, començarà a pensar en el seu futur. Els seus estira-i-arronsa amb la Berta estaran presents en els nous capítols. Dos personatges foscos, amb conflictes semblants, que no se sap si s’estimaran o es barallaran… encara que, probablement, seran les dues coses. La Berta viurà un incident impactant farà que recuperi la relació amb la seva mare.

El Joan (Albert Baró) i el Gerard (Marcos Franz) faran pinya. L’espectador trobarà un Gerard passota que vol viure la vida i fer-ho esclatar tot. Per la seva banda, el Joan, després del seu trencament amb la Mònica, deixarà de pensar en el futur i decidirà viure el present. Aconseguirà ser aquell “malote” que volia ser, però aquest canvi de rol li portarà problemes.

L’Oliver (Iñaki Mur) tornarà de les vacances de Nadal amb un nou look, de castany i amb una nova residència, la casa de l’Ivan. La convivència amb aquest i l’evolució de la seva amistat amb la Tània marcaran la tercera temporada, on també s’aprofundirà amb el tema de la fe que ja es va encetar durant la segona i que el farà topar amb el Merlí.

Pel Marc (Adrian Grösser) els nous capítols estaran marcats pel seu retrobament amb el pare, que ha tornat a casa. En Marc va tenir un rol de pare i mare respecte al seu germà en les temporades anteriors i el retorn de la figura paterna generarà conflictes. El que no es diguin serà el més important.

La Tània (Elisabet Casanovas) evolucionarà cap a trames més adultes. L’espectador podrà conèixer la seva mare i veure la noia a casa seva. La trama familiar del Pol (Carlos Cuevas) guanyarà en presència aquesta temporada. I com evolucionarà la relació entre tots dos és un altre secret d’estat en el món d’evitar espòilers. Només se sap que el Pol es deslliura de la seva màscara de tipus dur i ja es veurà què passa, cap a on va i amb qui… els problemes econòmics que viu la seva família li faran trepitjar terrenys perillosos.

Merlí 3 temporada

Tercera temporada, punt i final

“Caixa de sorpreses”, “traca final”, “temporada explosiva”, “bomba”, “adulta”, “fi d’etapa” són algunes de les paraules que surten quan se’ls demana que defineixin la nova temporada. Més madura, més fosca, més forta són altres dels qualificatius que marquen els nous capítols que posaran el punt final a una sèrie que deixarà un gran buit en els seguidors i també en tots els que hi han participat fent-la.

Héctor Lozano, el creador de la sèrie, explica que: “Continua sent una sèrie optimista, esperançadora, però sí que hi pot haver un punt més fosc i explosiu. Més radical en algun punt de la trama.” Surten temes com el TDH (trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat) o les drogues, però Lozano insisteix que l’important d’aquesta sèrie han estat sempre els personatges, la seva evolució emocional i no tant els temes. “La sèrie la vaig concebre ja amb tres temporades. També tenia pensat que la primera temporada fos primer de Batxillerat; la segona, la primera part de segon de Batxillerat i la tercera, el tram final abans de la Universitat. I sempre he volgut fidelitzar l’audiència amb els personatges i és un bon final acabar amb els mateixos que la van començar. Acabar així és una bona manera. No cal cremar la sèrie”, comenta Lozano. “Serà un final potent. Podria ser emotiu per sol fet que acaba i els personatges acaben Batxillerat, però també hi pot haver riures. Hi pot haver de tot”, i està clar que l’Héctor no explicarà massa més.

Qui té molt clares les raons de l’èxit de la sèrie és Eduard Cortés, el director. “Per descomptat, el guió és el pal de paller amb una història interessant al seu darrere. I aquest guió té tres virtuts que s’han sabut mantenir en la producció i fer que brilli”, explica. “Primer, el personatge de Merlí que hi ha escrit és molt bo i Francesc Orella l’ha fet créixer encara més. Segon, el conflicte adolescent amb la càrrega de profunditat de la filosofia que dona singularitat a la sèrie i l’ha fet encaixar molt bé amb el públic. La part pedagògica és molt neta, molt simple, fet que desperta l’interès pel que s’explica. I en tercer lloc, la veritat. La sèrie és molt poc impostada. No fa la sensació que s’actuï per a la càmera, sinó que s’és espectador d’aquesta realitat. Una realitat que és mèrit dels actors i dels diàlegs, potenciat prou perquè, simplement, l’espectador s’ho cregui”, afegeix.

Merlí 3 temporada

Si els fa pena que acabi? Les paraules de Carlos Cuevas ho diuen tot i pronostiquen llàgrimes: “Molt. Jo ploro molt. Vaig plorar en el final de la primera, en el final de la segona i el final de la tercera serà dramàtic, perquè som un grup molt xulo, un equip de gent meravellosa, i crec que tornarem a treballar en algun altre projecte, aquí o allà, amb una sèrie tan maca, tan ben escrita, tan ben interpretada, amb una història amb què els actors creiem com aquesta”. I és que més que un grup de feina, han acabat sent una família.

Tant els actors i com l’equip tècnic són conscients del buit que deixaran en l’audiència. Aquesta mena de tristor que només deixen els productes que es converteixen en experiències vitals. Una sèrie que no només es veu, es viu. I prometen que no decebran l’espectador.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X