Su mejor historia
8.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

A Anglaterra, durant la Segona Guerra Mundial, el cinema va tenir un paper molt rellevant com a vehicle per a distreure i infondre esperança a la població, mentre es succeïen els bombardejos de la força aèria alemanya. Su mejor historia (Their Finest) explica la història de Catrin Cole, contractada com a guionista pel Ministeri d’Informació britànic per a donar un “toc femení” al guió de films de propaganda, amb l’objectiu d’aixecar la moral del país. Catrin s’uneix a un singular equip de rodatge per a fer una cinta emotiva que arribi als cors oprimits dels anglesos. Es tracta del sisè film de la directora danesa Lone Scherfig, responsable de títols molt interessants com Italiano para principiantes (2000), Wilbur se quiere suicidar (2002) i An Education (2009), amb la que va obtenir tres nominacions als Premis de l’Acadèmia de Hollywood.

El cinema de Scherfig, de narrativa senzilla però no simple, retrata amb un cert pòsit agredolç la complexitat de les relacions humanes, barrejant elements i adscripcions genèriques diverses. En aquest cas, la seva última pel·lícula aconsegueix un encertat equilibri entre drama romàntic i tragèdia bèl·lica, amb repartides dosi de simpàtic humor i de patiment vers la cruesa de la guerra. L’hàbil guió de Gaby Chiappe, basat a la novel·la de Lissa Evans, embasta virtuosament les dues principals trames del film: el desenvolupament del guió del film de propaganda (la història ficcionada d’una anècdota de l’evacuació de Dunkerke) i el seu posterior rodatge, i la història d’amor entre Catrin i Buckley, un dels seus companys en l’elaboració de la cinta.

L’anglesa Gemma Arterton, una de les actrius joves més prometedores de l’actualitat (vista recentment a la també destacable Melanie. The girl with all the gifts, de la que ja en vam parlar fa uns mesos), està magnífica en el paper protagonista. Amb una magnètica barreja de dolçor i fortalesa, interpreta a Catrin, una dona comú que es descobreix a si mateixa a través del seu treball al cinema. També destaca el gran Bill Nighy, en el paper d’una vella glòria del cinema, que aporta alguns dels moments més entranyables del film. En realitat, tots els personatges, magníficament construïts i interpretats, tenen el seu espai i moment a una història amb una progressió narrativa clàssica i previsible, sense cap gir inesperat, però de lluminós i agradable desenvolupament.

Su mejor historia

De la mà de Catrin i els seus company de rodatge ens submergim en el món de les pel·lícules de propaganda, cintes que van demostrar que el cinema és una dels millors catalitzadors d’emocions que existeixen. Su mejor historia ens parla de la potència creativa de l’art en general, i del cinema en particular, per a lluitar contra la barbàrie d’una guerra, oferint esperança i vincles d’unió entre els espectadors. L’escena a la que Catrin assisteix al cinema i veu la seva pel·lícula, rodejada d’espectadors emocionats, és un homenatge a la màgia del cinema i al seu poder inspirador.

Su mejor historia, en definitiva, és una encantadora pel·lícula que ens recorda que encara que les coses estiguin malament allà fora, sempre ens quedarà el refugi d’una sala de cinema i un film amb el que poder abstreure’s i somiar. Tal com diu un dels personatges: “ El cinema és la realitat a la que se li han suprimit els instants avorrits”.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies