Dones fortes i valentes

Abans de pujar aquest divendres als escenaris, Rachel Tucker i Madalena Alberto, dos dels noms propis del panorama musical actual de Londres, expliquen el seu pas per obres de la talla de ‘Wicked’ o ‘Els Miserables’, els temes principals de les quals interpretaran avui acompanyades d’una orquestra simfònica de més de 40 músics.

La irlandesa Rachel Tucker té clara quina ha de ser la interpretació d’aquest “dives”, sovint envoltat connotacions negatives, que posa títol a l’espectacle que la cinquena edició del Festival Jardins de Pedralbes de Barcelona dedica avui al teatre musical.

En aquest cas, ni la grandiloqüència ni la pompositat semblen desmesurades: quatre cantants amb destacades carreres als escenaris de Broadway i del West End de Londres es reuneixen per primera vegada en un homenatge que reviurà alguns dels grans clàssics del gènere al mateix temps que descobreix al públic nous temes sortits dels musicals més actuals.

Un d’ells és “Defying Gravity”, la cançó estrella del musical Wicked, readaptació musical de la història d’El Mag d’Oz que porta més d’una dècada triomfant a Nova York i Londres. Tucker l’ha interpretada cada nit durant més de tres anys, i ho ha donat tot en totes i cada una de les representacions. “Sempre he d’arribar fins al final i clavar les notes clau que fan que la cançó tingui èxit”, ha explicat en una trobada prèvia amb la premsa, on ha interpretat el tema en versió acústica.

Una versió ben diferent tant de l’obra com del que el públic veurà aquesta nit, començant pel fet que, avui, l’actriu estarà acompanyada d’una orquesta simfònica, la Furius Music Orquesta, formada per més de 40 músics. I, tot i sense la pintura verda que caracteritza el seu personatge —la protagonista de la història és la “malvada” bruixa de l’oest— ni el vestuari ni l’escenografia de l’obra, “la passió que hi aportaré serà la mateixa, ja que tinc una connexió amb el personatge i amb la cançó, i vull transmetre el seu significat al públic”, assegura, i afegeix: “M’encanta actuar i explicar històries a través de les cançons, és la meva passió”.

Una passió compartida també per Madalena Alberto, que els últims anys s’ha ficat en la pell de personatges com Eva Perón i Grizabella, del musicals Evita i Cats d’Andrew Lloyd Webber. Per ella, el context que envolta cada representació és clau per establir de quina manera connectar amb el públic. És molt diferent estar al teatre, “on hi ha el seguiment d’una història i es veu l’evolució el personatge”, que fer un concert. “La veu és diferent”, diu l’actriu i cantant, sobretot coneguda per haver interpretat el paper de Fantine a Les Misérables.

El famós tema “I dreamed a dream”, tot un clàssic del musical que més anys porta en cartellera a Londres, és una de les cançons que interpertarà Alberto a l’escenari dels Jardins de Pedralbes. Ho farà dirigida per Miquel Tejada, director musical de l’espectacle i encarregat de fer els arrenjaments de tot el repertori, on també es podran escoltar temes dels musicals Rent, Cabaret i Chicago, tots ells històries amb personatges femenins forts i valents, com les quatre intèrprets.

A Tucker i Alberto s’afegiran Marisha Wallace i Victoria Hamilton-Barritt, també dues dives en majúscules del teatre musical que, des de Broadway fins al West End, han participat en obres com Dream girls, Aladdin, The Book of Mormon, Mamma Mia, West Side Story i In the Heights, aquest últim obra de Lin-Manuel Miranda, autor del multipremiat Hamilton.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies