Júlia ist
9Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

La Júlia està al tercer curs de la carrera d’arquitectura i decideix anar-se’n d’Erasmus a Berlín. Plena d’expectatives i falta d’experiències, aquesta nova aventura implicarà la primera vegada que la Júlia viu fora de casa, i la primera vegada que s’ha d’adaptar ella sola a una situació totalment desconeguda.

Elena Martín, qui va donar vida a l’Àgata a la meravellosa Les amigues de l’Àgata, ha decidit anar un pas més enllà en la seva carrera cinematogràfica amb Júlia Ist. En aquesta ocasió no només protagonitza la cinta en el paper de Júlia, sinó que també signa la producció i la direcció d’aquesta història costumista sobre quelcom tan comú entre els universitaris com és l’anar-se’n d’Erasmus. Una visió fora del normalment relacionat amb tal experiència per endinsar-nos en uns personatges joves i inexperts, però que no busquen una simple evasió del món i la responsabilitat, sinó un intrínsec coneixement de l’ésser humà i, en aquest cas, d’ella mateixa.

A diferència de moltes pel·lícules de pressupost variable que busquen explicar un fet socialment rutinari de manera excepcional, aquí trobem una producció totalment humil que aprofita a la perfecció tots els recursos possibles per obtenir un resultat simple però eficaç. Per descomptat, no es busca anar molt més enllà d’explicar les vivències d’una estudiant d’arquitectura de Barcelona que viatja a Berlín amb una beca i ha d’aprendre a viure sola per primera vegada fora de la seva zona de confort. Però una cosa així, sense més complicacions ni missatges visiblement subtils, serveix per mantenir a l’espectador volent saber més de la Júlia al final de cada escena.

Júlia Ist

Res a retreure a aquest debut direccional d’Elena Martín que no fa més que seguir complint la promesa que ja vèiem en ella. Segueix augmentant la seva carrera cinematogràfica amb històries juvenils des d’un punt de vista madur i senzill. Es poden esperar moltes coses tant d’ella com dels qui l’envolten. Com, per exemple, la també debutant Maria Castellví, encarregada d’escriure tan potent guió.

Júlia Ist és una gran primera pel·lícula per a qualsevol cineasta: funciona a la perfecció en cada element i deixa a l’espectador satisfet i amb ganes de tornar a gaudir de qualsevol cosa que faci aquest equip creatiu. Esperem seguir sentint durant molt temps de les participants d’aquesta producció.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X