"Vencer al dragón" de Barbara Hambly
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

“Vencer al dragón” és potser el títol més conegut de Barbara Hambly, una aclamada autora de fantasia que ha estat nominada i guardonada amb els principals premis del gènere.

Quan el drac Morkeleb el Negre ocupa la Gruta de Ylferdun, expulsant als gnoms que en ella vivien, el jove Gareth s’atreveix a viatjar a les llunyanes Terres d’Hivern per buscar a John Aversin, Vencedor de Dracs, l’únic home viu que, diversos anys enrere, havia aconseguit matar un. A canvi de la promesa del rei d’enviar ajuda a les Terres d’Hivern, Aversin accepta provar de nou la gesta gairebé impossible de vèncer un drac. En el seu afany compta amb l’ajuda de la seva companya, Jenny, una bruixa sense massa poder i que coneixe les seves limitacions i que, com Aversin, ja no és tan jove. Perquè la realitat no és igual al que narren les balades, Gareth ho descobreix de sobte. Els herois són, en el fons, éssers humans, i aquesta vegada no només s’hauran d’enfrontar al drac sinó també a ells mateixos, a les intrigues d’una cort decadent i al poder aparentment il·limitat de la maga Zyerne.

La novel·la de Barbara Hambly parteix d’una trama clàssica d’aventures amb un grup de personatges units pel bé comú: salvar els oprimits. Però tot plegat des d’un punt de vista diferent, que comença des de la mirada femenina (per alguna cosa hi ha una autora al darrera) fins a la desmitificació dels herois. La humanització d’aquests mostrant-los fal·libles, insegurs i contradictòris fins sentir-los tan propers que exerceixen un efecte magnètic. Fins i tot el terrible Morkeleb acaba mostrant una ànima humana que no és massa habitual de veure en aquests sers ferotges i amants de l’or.

“Vencer al dragón” és la primera novel·la en la sèrie “Tierras de invierno”, originalment publicada el 1985 i rellançada ara per Ediciones B. La resta de títols de la sèrie són: “Dragonshadow”, “Knight of the Demon Queen” i “Dragonstar”. No estaria malament de poder gaudir de la saga completa.

“Vencer al dragón” és una història èpica, una novel·la de personatges ben construïts i explicats amb tots els seus dubtes, pors i arestes, a la que se l’ha dotat de sensiblitat i de la visió femenina dels reptes i els herois. La construcció de fa Hambly fa que, una història que ja hem llegit més d’un cop, tingui alguna cosa terriblement atractiva i que la fa sentir diferent.Editorial: Ediciones B
Web editorial
ISBN: 978-84-666-6158-4
Pàgines: 416
Preu: 15€


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies