Somni d’una nit d’estiu - Els Pirates
9Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Els Pirates entren en l’esperit de Shakespeare per a fer de Somni d’una nit d’estiu un viatge hilarant i inoblidable.

Esbojarrada i divertida fins a l’extenuació, la intel·ligent revisió d’un somni transformista que belluga enmig d’una realitat onírica col·loca a Els Pirates i al seu director, Adrià Aubert,  en un dels seus majors encerts. La dificultat de revisar un clàssic universal com Somni d’una nit d’estiu – o qualsevol altra obra de Shakespeare- rau en el fet que tens totes les de perdre. La fidelitat al text original, el significat que l’autor li ha volgut donar… les comparatives hi seran i millor que Shakespeare no hi ha ningú. La proposta de Els Pirates ha sabut entrelligar la contundència del text original amb els trets que doten de caràcter i personalitat la companyia.

Ens movem en diferents estats de vivències: on el somni desperta la realitat, on la realitat adorm el somni. El disseny de l’obra dóna protagonisme al moviment, a la integració de les cançons i potencia el vestuari, posant així en relleu els punts més forts de Els Pirates. Des de la dramatúrgia, l’adaptació d’Adrià Aubert i Ariadna Pastor ha volgut jugar a fer teatre dins del teatre, a somniar dins d’un somni, a fer de l’amor un joc de disbarats de pulsions incontrolables que qüestionin els cànons establerts. La universalitat de Shakespeare ha estat despullada per unes mans de modernitat on l’equilibri entre hilaritat i intel·ligència n’extreuen el seu nèctar més preuat. La reeixida actuació d’un elenc força homogeni, on hi destaquen Laura Aubert i Ricard Farré, enalteixen l’esperit més bufonesc i eixelebrat de l’obra. Un abordatge irreverent al gran mestre dels mestres, un abordatge al qual el mateix Shakespeare hagués donat el seu vistiplau.

Somni d'una nit d'estiu Els Pirates La Seca

La posada en escena, austera i senzilla, atorga el seu pes a una coreografia de moviments que doten de ritme i passió una comèdia que va incrementant el seu to a mesura que avança la història. Fins a arribar al moment àlgid, aquell en el que tot el pati de butaques es posa d’acord per esclatar en un riure surrealista copsant el Shakespeare més transgressor que mai hagin vist. La posada en escena d’un Romeu i Julieta postmodern mereix per si sol el preu de l’entrada. En definitiva, doncs, ens trobem davant d’una comèdia madura que s’aixopluga sota els pilars indestructibles d’un clàssic per a construir un univers contemporani amb una personalitat inconfusible. Les bones composicions i les excel·lents veus que les canten prenen les regnes d’un teatre que se serveix de la música per a vertebrar un argument que sosté una atmosfera dolça i entremaliada. Sense cap mena de dubtes, ens trobem davant d’una proposta fresca, divertida i de qualitat que permet gaudir del Somni d’una nit d’estiu amb una mirada plena de rialles còmplices.Quan: Del 31 de Maig al 25 de Juny
On: Espai Brossa-La Seca
Comprar entrades

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies